У Кропивницькому презентували нову поетичну збірку Ольги Могильди (ФОТО)

Квітень 30, 2022 | Новини | Переглядів: 1737 | Коментарі: 0

Днями бібліотека Чижевського знову щиро зустрічала пошановувачів таланту молодої обдарованої кропивницької поетки Ольги Могильди. 

Чому в черговий? Тому що перші свої збірки - «Ілюзія польоту» та «Місія Герди» - пані Ольга теж презентувала у відділі обслуговування читачів - великому та затишному залі нашої бібліотеки.

Третя збірка з символічною назвою «Третя ластівка» увібрала в себе гамму почуттів людини, яка тонко реагує на все, що відбувається навколо неї, зазначено в анотації. Це й не дивно, адже поети - люди особливі. Як діти, вони позбавлені товстої захисної оболонки, тонкі та вразливі.

Як підмітила у передмові до збірки відома кропивницька поетеса Антоніна Царук, «Третя ластівка» несе читачеві не лише надію на нову весну, на оновлення природи і почуттів – вона відкриває новий для самої авторки рівень осягнення людини і її можливостей.
Сама пані Ольга на презентації зізналася, що збірка одразу отримала свою назву, і на відміну від попередніх, просякнутих болем, її сторінки вона наповнювала позитивом. Ми ж, читачі, бачимо в ній ще й душевну щирість та відвертість. Рукопис вже був готовий до друку, та почалася війна і збірка стала приростати зовсім іншими віршами…

«Сьогодні дуже багато дискусій з приводу того, чи потрібна поезія, коли йде війна. Чи правильно видавати книги, коли є стільки нагальних потреб. Чи взагалі суттєво те, що пишуть поети. Чи нас почують, а якщо почують, чи зрозуміють. Це не можна порівняти з волонтерською діяльністю. Це не можна порівняти з захистом нашої батьківщини на передовій. Поезію як щирість душі взагалі важко з чимось порівняти. Нехай слово буде твоєю зброєю і твоєю розрадою. Твоїй ластівці я бажаю мирного неба для широкого розкрилу», - звернулася до поетеси голова обласного осередку Національної спілки письменників України Надія Гармазій.

На потреби ЗСУ пані Ольга відправила третину коштів від проданих книг.

Зустріч з Ольгою Могильдою можна подивитись на YouTube-каналі бібліотеки Чижевського за посиланням

нову поетичну збірку Ольги Могильди

нову поетичну збірку Ольги Могильди


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool