У Кропивницькому презентували мистецький вимір Фелікса Полонського

Квітень 01, 2021 | Новини | Переглядів: 742 | Коментарі: 0

Сьогодні, 1 квітня, у Музеї мистецтв відбулося відкриття виставки «Мистецький вимір Фелікса Полонського» до 80-річчя від дня народження художника-земляка, заслуженого художника України Фелікса Михайловича Полонського.

  мистецький вимір Фелікса Полонського

мистецький вимір Фелікса Полонського

мистецький вимір Фелікса Полонського


Виставка з красномовною назвою «Мистецький вимір Фелікса Полонського» презентує понад 40 робіт майстра, і вкотре наглядно ілюструє його дивовижний мистецький світ, унікальне світосприйняття та філософію, неповторну манеру написання художнього твору, тематичне різнобарв’я і багатогранність. Левова частка творів має яскраво виражений чуттєво-еротичний характер, адже лейтмотивом їх сюжетів стала вічна тема кохання. Вагоме місце в експозиції займають також романтичні пейзажі, що оспівують неповторну українську природу та портрети видатних особистостей, чимало з яких вже давно стали символом своєї нації та певної епохи. Серед них - Микола Гоголь, Тарас Шевченко, Леся Українка, Олександр Блок, Сергій Єсенін, Володимир Маяковській та інші.

Багато презентованих творів створені на основі сюжетів української та світової міфології, сповнені метафори та алегорії, просякнуті українською автентикою та неповторним національним колоритом, а ще - дивовижним гумором і сарказмом їх автора. Окрім цього виставка дає можливість здійснити цікаву подорож країнами світу, доторкнутися до героїчних та трагічних сторінок вітчизняної історії, та, слідуючи чудовому прикладу Фелікса Михайловича, піднятися над повсякденною метушнею і замислитися над суттю нашого буття.

Відкриття виставки зібрало палких шанувальників творчості художника-патріота, які до того ж скучили за живим спілкуванням в умовах карантинних обмежень. Звучали теплі слова і навіть вірші на адресу ювіляра та його музи – дружини Валентині Сергіївни, а сам Фелікс Михайлович у своїй промові подякував всім присутнім за гідну оцінку його роботи і висловив бажання передати до фондового зібрання Музею мистецтв 20 своїх картин, що зможуть стати складовою тематичних виставок музею.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool