У Кропивницькому презентували архівні документи про діяльність УПА в області

Грудень 02, 2022 | Новини | Переглядів: 1093 | Коментарі: 0

Регіональний центру наукових досліджень з історії України області вперше презентує видання з архівними документами про діяльність Української повстанської армії та Організації українських націоналістів на території Кіровоградщини до Дня Збройних сил України, 5 грудня.

Архівні документи упорядкували у видання Борис Шевченко та Сергій Хмара.

«Книга «ОУН і УПА на Центральноукраїнських землях. Документи та матеріали» вийшла друком у жовтні. Складається вона з двох частин. Перша - містить добірку архівних документів, які у радянський час були засекречені. Друга - «Історіографічна спадщина» - публікації місцевих краєзнавців, дослідників із інших областей і спогади безпосередньо учасників руху», - уточнив директор Регіонального центру наукових досліджень з історії України Борис Шевченко.

Збірник документів передадуть бібліотекам Кіровоградщини.

Як повідомлялося раніше, історію Голодомору 1932-1933 років на Кіровоградщині вивчали дослідники зі США, Канади, Великої Британії та країн Європейського Союзу. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool