У Кропивницькому представниці українського агробізнесу обговорили питання гендерної рівності в галузі (ФОТО)

Вересень 30, 2019 | Новини | Переглядів: 1279 | Коментарі: 0

26 вересня 2019 року міжнародна сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience провела відкриту дискусію на тему «Жінки в агробізнесі» в рамках ділової програми Міжнародної агропромислової виставки AGROEXPO-2019 у м. Кропивницький

Учасниці заходу обговорили ґендерну ситуацію в галузі, можливості для досягнення рівності та подолання жінками бар’єрів на шляху до успіху.

В обговоренні взяли участь Людмила Клебанова, Голова Правління громадської організації «Всеукраїнська рада жінок-фермерів», Ірина Бровко, Директор з науки та виробництва групи компаній «Біонорма», та Галина Радзіцька, Категорійний менеджер по гербіцидам та Оптинайт™ технології компанії Corteva Agriscience. Модерувала дискусію Анна Бабіч, Менеджер з корпоративних комунікацій Corteva Agriscience у Центральній та Східній Європі.

Під час дискусії спікери разом з аудиторією з’ясували, які бар’єри та стереотипи перешкоджають жінками бути успішними, а також обмінялися досвідом їх подолання та історіями успіху. Учасниці порівнювали результати глобального дослідження, проведеного Corteva Agriscience в минулому році в 17 країнах світу, з власним досвідом, та визначили найголовніші аспекти, які дозволяють жінкам будувати кар’єру та власний бізнес в сільському господарстві. Спікери дійшли висновку, що незважаючи на те, що в Україні існують рівні можливості в напрямку освіти та фінансування як для жінок, так і для чоловіків, з огляду на існуючі ґендерні стереотипи в галузі жінки потребують більшої моральної підтримки та визнання їхніх досягнень для впевненого професійного розвитку. Крім того, питання досягнення балансу між роботою та особистим життям є значно критичнішими для жінок, ніж для чоловіків.

Ірина Бровко: «Дискримінація в галузі безперечно існує – як ґендерна, так і вікова, і з певними бар’єрами я неодноразово стикалася у своїй роботі. Але їх подолання стало можливим за рахунок наполегливої праці. Для досягнення успіху важливо набувати якомога більше знань, не боятися нового, бути відкритою, чітко знати, чого ти хочеш, і рухатися у напрямку до своєї мети. Щодо балансу між роботою та сім’єю – це дуже складне питання, особливо після народження дитини. Однак, для розвитку та побудови кар’єри важливо вміти поєднувати. На це потрібно дуже багато сил та енергії. Я вважаю, що жінкам потрібно допомагати. Важливою є саме менторська підтримка, і я сама готова стати ментором, а, власне, група компаній «Біонорма» є яскравим прикладом успішного ґендерного балансу».

Галина Радзіцька: «Раніше прояви ґендерно-вікової дискримінації були більш частими, але сьогодення поступово змінюється, жінок в агробізнесі вже значно краще сприймають. Своєю роботою та наполегливістю жінки довели, що можуть працювати на рівні з чоловіками. Для досягнення успіху в житті потрібно постійно вчитися, особливо сьогодні, коли агрономія повністю діджиталізована і всі робочі процеси відбуваються з використанням сучасних технологій. А от поєднувати бізнес, саморозвиток та сім’ю – зовсім не легко, це дуже складна та велика робота. В цілому, я вважаю, що для успішного розвитку кар’єри на самому початку важлива роль наставників. Так, в Corteva Agriscience в рамках глобальної агрономічної програми передбачено менторство, і я, як міжнародний сертифікований ментор, маю учнів різних статей з різних країн – професійне коригування для успішної кар’єри потрібне кожному».

Людмила Клебанова: «Громадська організація «Всеукраїнська рада жінок-фермерів» розглядає ґендер в першу чергу, як рівні права та можливості жінок та чоловіків у сільському господарстві, а це право на доступ до земельних ресурсів, кредитів, інвестування. Фермерство – це переважно сімейний бізнес, тому важливо, щоб була повага, розуміння і рівне право для всіх у цій економічній діяльності. Однак, у нас, на жаль, часто порушуються права, як чоловіків, так і жінок, тому потрібно в рівній мірі захищати права всіх. Безумовно, жінці в агробізнесі складніше, ніж чоловіку, через необхідність більше часу приділяти сім’ї. Наша організація започаткувала проведення тренінгів та семінарів з виїздом у село до жінок-фермерів у зручний для них час, щоб допомогти їм подолати ці перешкоди».

Анна Бабіч: «Говорячи про жінок в агробізнесі, ми маємо розглядати дві категорії: жінок-фермерів та жінок-найманих працівників, але значний внесок обох категорій є запорукою успішного розвитку сільського господарства. Corteva Agriscience прагне внести ґендерну рівність у нашу культуру, розуміючи позитивні наслідки досягнення балансу. Ми маємо хороший досвід і власний приклад – одна з наших компаній-попередників DuPont Pioneer була визнана однією з найкращих компаній за показником ґендерної рівності в Україні. І ми прагнемо залучати бізнес, громади та групи жінок, задіяні на всіх рівнях сільськогосподарського виробництва, щоб надати їм платформу для комунікацій, обміну досвідом та порадами. Саме такою платформою стала відкрита дискусія «Жінки в агробізнесі». Віримо, що наш діалог приніс користь всім гостям заходу: з одного боку дав впевненість жінкам рухатися далі на прикладі успішних рольвоих моделей, з іншого – дав можливість чоловікам зрозуміти важливість ґендерного питання».

 


Про Corteva Agriscience

Corteva Agriscience – це публічна, глобальна, виключно сільськогосподарська компанія, яка надає фермерам у всьому світі найповніше портфоліо в галузі - включаючи збалансований та різноманітний вибір насіння, засобів захисту сільськогосподарських культур та цифрові рішення, орієнтовані на максимізацію продуктивності для підвищення врожайності та рентабельності. Будучи представленою одними з найвідоміших брендів у сільському господарстві та маючи провідний у галузі портфель продуктів та технологій, що має значні можливості до зростання, компанія прагне працювати з зацікавленими сторонами всієї продовольчої системи, виконуючи своє зобов’язання збагачувати життя тих, хто виробляє та тих, хто споживає, забезпечуючи розвиток майбутніх поколінь. Corteva Agriscience стала незалежною публічною компанією 1 червня 2019 року. Раніше компанія була сільськогосподарським підрозділом DowDuPont. Більш детальну інформацію можна знайти на сайті www.corteva.com.ua


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool