У Кропивницькому представники дитячого фонду стали партнерами бібліотекарів (ФОТО)

Червень 08, 2022 | Новини | Переглядів: 1583 | Коментарі: 0

В бібліотеку Чижевського в рамках офіційного візиту на Кіровоградщину завітали представники Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ в Україні.

ЮНІСЕФ став новим партнером бібліотеки Чижевського

ЮНІСЕФ став новим партнером бібліотеки Чижевського

ЮНІСЕФ став новим партнером бібліотеки Чижевського

ЮНІСЕФ став новим партнером бібліотеки Чижевського


Кропивничанам добре відомо, що бібліотека має гарну історію реалізації великої кількості програм для дітей і підлітків від новітніх технологій до інклюзивного обслуговування. А в період організації літнього дозвілля дітей, активізувала усі види роботи та розширила види послуг, зокрема великою кількістю майстер-класів.

Робота бібліотекарів з дітьми зацікавила представників ЮНІСЕФу, які завітали до бібліотеки в останні дні травня. Саме в цей час повним ходом йшла підготовка до дитячого фесту «Будь на часі з бібліотекою». У керівництва бібліотеки та представників Фонду виникла ідея щодо партнерства в організації дитячого дозвілля влітку, завдяки чому бібліотекарі змогли збільшити кількість майстер-класів, придбати для дітей купу подарунків-сувенірів та нагодувати ласощами. Першого червня в бібліотечному фесті взяло участь понад 700 дітей! В захваті були усі – бібліотекарі, нові партнери і, головне, діти.

Кажемо нові партнери, бо через тиждень бібліотеку офіційно відвідали директор з реагування на надзвичайні ситуації ЮНІСЕФ Мануель Фонтейн, координаторка з надзвичайного реагування ЮНІСЕФ в Україні Шамеза Абдулла, спеціалістка захисту дітей ЮНІСЕФ Україна Тетяна Фаннуш та Анастасія Асон - асистентка програми ЮНІСЕФ.

З великою цікавістю вони знайомилися з можливостями бібліотеки, особливу увагу приділили програмам з інклюзії у відділі абонемента, робоклубу в Інтернет-центрі, дитячій кімнаті в іноземному відділі. З посмішками спостерігали, як в медичному відділі діти вивчали власні відбитки пальців, милувалися різнокольоровими сонечками, які малеча клеїла в холі і були здивовані, що на виставках у відділі мистецтв можна брати все до рук. Дійсно можна. Бібліотека - не музей, в ній можна помацати скам’янілі рештки флори та фауни, оцінити вагу чавунного ядра, потримати в руках рогач для печі та вдарити в станційний дзвін. А ще подивитися цікавий фільм, пограти в інтелектуально-рухливі ігри, малювати-вирізати-клеїти-шити, грати у настільний футбол чи інші цікаві ігри (які, до речі, бібліотека отримала від фонду), стрибати в 3D-конекті, складати роботів і, звісно, вибрати собі цікаву книжку!

«Дякуємо представникам ЮНІСЕФ за щирий інтерес до нашої роботи та підтримку. Співробітництво триватиме, і ми вже розмірковуємо над новими проєктами. Сподіваємося, що Дитячий фонд підтримає також і провідні бібліотеки області, які теж приділяють велику увагу дітям. Це особливо важливо зараз, коли в Україні триває війна, діти знаходяться в стресовому стані, відчувають напруження і тривогу дорослих. Але є бібліотеки – оази цікавого дозвілля і позитивних емоцій. Як раз те, що робить дітей щасливішими», - зазначила директорка бібліотеки Чижевського Валентина Животовська.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool