У Кропивницькому перед початком навчань відбулась настановча нарада

Липень 24, 2017 | Новини | Переглядів: 1509 | Коментарі: 0

24 липня відповідно до Плану основних заходів цивільного захисту на 2017 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України, на Кіровоградщині розпочались командно-штабні навчання на тему: «Дії органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Кіровоградської області у разі загрози і виникнення надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період».

Проводить їх Державна служба України з надзвичайних ситуацій спільно з обласною державною адміністрацією.

Перед початком навчань у приміщенні ОДА відбулась настановча нарада, під час якої очільник області Сергій Кузьменко представив керівництво навчань та посередників – представників Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Очолює комісію директор департаменту цивільного захисту ДСНС Михайло Маюров, який, у свою чергу, зазначив, що подібні перевірки територіальних підсистем системи цивільного захисту проводяться у всіх регіонах держави раз на п’ять років і є найвищою формою визначення їх готовності до реагування на різні надзвичайні ситуації. До навчань залучаються спеціалізовані служби обласного і районних рівнів, а також 17 суб’єктів господарювання, де будуть проводитись тренування, що є хорошою нагодою відпрацювати взаємодію усіх ланок системи цивільного захисту регіону, отримати практичний досвід аналітичної роботи, реагування, ліквідації наслідків, захисту цивільного населення, відшкодування збитків та відновлення об’єктів інфраструктури тощо. Відповідно, з цією метою для відпрацювання обрано надзвичайні ситуації, найбільш характерні для нашої області: ускладнення погодних умов, вибух побутового газу в багатоповерховому житловому будинку, загроза терористичного акту на військовому об’єкті та зараження свиней на африканську чуму в сільгосппідприємстві. Перевірятимуться зокрема робота чергових служб, своєчасність оповіщення керівництва, прийняття рішень керівниками відповідних служб, доведення цих рішень до виконавців та контроль за оперативністю і якістю їх виконання. Також планується відпрацювати процес визначення та відшкодування збитків, аби оптимізувати його в умовах реальної надзвичайної ситуації, оскільки в реальному житті він передбачає залучення коштів з обласного та державного фондів.

Варто додати, що члени комісії працюватимуть не лише з нормативною документацією – перевірка проводитиметься також у місцях постійного розміщення органів управління територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту області та її ланок, сил цивільного захисту, а також на території об’єктів та суб’єктів господарювання, які залучені до спеціальних об’єктових навчань і тренувань.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool