У Кропивницькому обговорили реалізацію програми правосуддя для неповнолітніх

Червень 07, 2021 | Новини | Переглядів: 880 | Коментарі: 0

Про те як забезпечити максимально раннє виведення неповнолітніх із кримінального процесу та як запобігти повторним кримінальним правопорушенням дискутували під час круглого столу учасники пілотного проєкту «Програми відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення».

Відкрив захід та побажав плідної роботи присутнім Леонід Кропліс, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області.

Олена Шишкарьова, заступниця директора ознайомила учасників заходу з проєктом Методичних рекомендацій щодо реалізації пілотного проєкту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення».
«Суспільна важливість відновного правосуддя полягає у тому, що воно не лише дає шанс неповнолітньому, який незловмисно скоїв правопорушення, отримати більш м’яке покарання або бути звільненим від кримінальної відповідальності, а й у забезпеченні відшкодуванні шкоди потерпілій стороні, відновленню психологічно-емоційного стану сторін, запобіганню повторним кримінальним правопорушенням», – наголосила Олена Шишкарьова.

Адвокати-медіатори розповіли про особливості процесу медіації та поділились позитивними прикладами застосування медіації.

Під час засідання круглого столу його учасники порушили ряд питань, що стоять на шляху ефективної реалізації пілотного проєкту. Серед яких виокремили та обговорили питання впливу соціально-економічних чинників, психологічних аспектів, неприязних відносин між законними представниками, транспортного сполучення, проведення інформаційної та правопросвітницької роботи, можливість залучення нових партнерів.

Також не оминули питання удосконалення взаємодії між органами прокуратури, Регіональним центром з надання БВПД у Кіровоградській області, медіаторами та іншими учасниками проєкту.

До реалізації проєкту запрошені представники обласної прокуратури, окружних прокуратур, ювенальної пробації, поліції, громадських організацій, освіти, соціальних служб, адвокати (посередники) та психологи.
Захід організований за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області працює за адресою: вул. Дворцова, 32/29, м. Кропивницький, тел. (0522) 32-07-97, 0991048038.

До Голованівського місцевого центру з надання БВПД можна звернутись за адресою: смт Голованівськ,  вул. Ціолковського, 1.
До Кропивницького місцевого центру з надання БВПД можна звернутись за адресою: м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка, 64/53. Тел.: (0522) 32-08-24, моб. 095-876-62-33.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool