У Кропивницькому обговорили механізм надання учасникам бойових дій вартісних медичних послуг

Березень 07, 2017 | Новини | Переглядів: 1179 | Коментарі: 0

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбулась нарада за участі народного депутата України Костянтина Яриніча, очільників департаменту охорони здоров'я, департаменту фінансів ОДА, керівників комунальних і приватних лікувальних установ, лідерів громадських організацій.

Метою зустрічі, яку зініціював народний депутат, стало визначення шляхів надання учасникам бойових дій вартісних лікувальних та діагностичних послуг у приватних медичних закладах.

Мова йшла, зокрема, про КТ– та МРТ–діагностування та інші медичні послуги, що не надаються у закладах комунальної форми власності.

Як зауважив Костянтин Яриніч, йому нерідко доводиться надавати матеріальну допомогу учасникам АТО для проходження обстеження в місцевих приватних клініках. – Коли ми кажемо про надання медичних послуг в приватних клініках, вони певну частину послуг надають на добровільних засадах, проте вони не розуміють скільки цих послуг потрібно на день, на рік, що повинні робити, що - ні. Тому така допомога не є системною і не може вирішити питання у повній мірі, - зазначив нардеп.

У процесі тривалого обговорення учасники наради дійшли висновку, що необхідно створити обласну програму, що визначатиме механізм фінансування медичних послуг у приватних лікувальних та діагностичних установах для даної категорії громадян. Робоча група має розробити зазначену Програму до середини квітня, щоб вчасно її подати на травневе засідання депутатів обласної ради.

- До того, як запрацює програма, маємо забезпечити надання вартісних медпослуг учасникам бойових дій, залучивши депутатські кошти, що виділяються з бюджету для вирішення потреб громадян, - наголосив Сергій Коваленко.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool