У Кропивницькому навчали економному використанню води

Червень 25, 2021 | Новини | Переглядів: 1573 | Коментарі: 0

Вода в наших оселях є чимось цілком звичайним: достатньо лише повернути кран водопроводу. Однак чи сповна усвідомлюємо ми, яку вагому роль відіграє вона у нашому повсякденному житті?

А що знають про це діти? Питанню збереження водних запасів, боротьбі за збереження чистоти водойм був присвячений квест «Вартові довкілля» в бібліотеці-філії №21. Під час ігор та експериментів з водою маленькі читачі придумували власні способи заощадження води, використання дощової води, економії води під час повсякденних справ.

Наприклад питної води. . Питна вода – це очищена вода з резервних водосховищ або з підземних свердловин. Коли настає
літній сезон, рівень такої води (як і всіх інших водойм) також знижується. То ж необхідно
використовувати її економно, і в ситуаціях, де застосування максимально очищеної води не є
обов’язковим (наприклад, прання чи приготування їжі, що передбачає додаткове кип’ятіння необхідно віддавати перевагу комунальній воді замість питної.

Та, особливо, сподобалося дітям «слухати воду», адже звуки води найрізноманітніші. На слух відрізняли дзюркотіння струмка і шум моря, потік води з крана і звуки перших весняних крапель танення снігу. Квест для читачів молодшого віку бібліотекарі готували разом з старшокласниками. Їм сподобалося виступати в ролі наставників, показувати експерименти, ставити перед малечею завдання і допомагати їх виконувати. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool