У Кропивницькому нагадали про небезпечність сказу

Жовтень 27, 2021 | Новини | Переглядів: 1288 | Коментарі: 0

Цього року на Кіровоградщині зафіксували 36 випадків захворювання тварин на сказ.

Про це під час чергового засідання Школи досвідченого споживача в ОУНБ імені Дмитра Чижевського розповіли фахівці Держпродспоживслужби в області.

Мова йшла про те, як домашні тварини можуть заразитися сказом; що потрібно знати власникам, щоб захистити себе і чотирилапих; як і де можна зробити щеплення від сказу; чи становлять загрозу безпритульні тварини, які бігають містом; що говорить законодавство про відповідальність власників тварин.

За словами завідувача дільничної лікарні держветмедицини Фортечного району Павла Кожушка, сказ вкрай небезпечне гостре вірусне захворювання, яке вражає центральну нервову систему не тільки домашніх тварин, а й людей. Хвороба відома людині з давніх часів: видатний давньоримський науковець Авл Корнелій Цельс досліджував цю хворобу ще у І ст. до н.е. та дав їй назву – гідрофобія.
Головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби в області Роман Малашин наголосив, що обов’язково треба щепити домашніх улюбленців від інфекційних хвороб щорічно. Навіть якщо кішка взагалі не виходить з дому, все одно існує небезпека зараження, що засвідчують реальні випадки. Лікування цієї хвороби немає, вірус дуже патогенний, заразитися можна не тільки через укус, а й виділення тварини (слину, мочу). Єдиний спосіб профілактики – це щеплення.
Вакцинація проводиться безкоштовно в державних ветеринарних клініках. Лікар оформлює тварині ветпаспорт і робить відмітку. Термін вакцинації залежить від використаної вакцини, але не може перевищувати 1 рік. Фахівці
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool