У Кропивницькому на потенційно небезпечному об’єкті відбулися навчання

Вересень 27, 2017 | Новини | Переглядів: 1117 | Коментарі: 0

27 вересня на південно-західній котельні ТОВ «ЦНТІ УНГА» пройшли тренувальні тактичні навчання з особовим складом 1-го Державного пожежно-рятувального загону м. Кропивницький та аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС України у Кіровоградській області з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Тактичний задум навчань передбачав, що внаслідок короткого замкнення обладнання в приміщенні пункту управління котельною сталося займання електрообладнання та контролюючих приборів. У результаті аварії виникла пожежа, полум’я охопило інше технологічне обладнання котельні.

Є реальна загроза поширення пожежі на інші приміщення котельні, що в свою чергу може призвести до вибуху газу та руйнування будівлі. Обстановку ускладнює сильне задимлення. На момент прибуття пожежно-рятувальних підрозділів згідно із планом навчань умовна пожежа охопила близько 60 м2 площі приміщень.

Умовна надзвичайна ситуація в пункті управління котельні була приборкана відповідно до плану тактичних навчань. Накази, розпорядження керівників гасіння пожежі, дії працівників підприємства та особового складу пожежно-рятувальних підрозділів були злагоджені та відповідали ситуації та тактичному задуму.

Під час практичних навчань усі ланки, задіяні до ліквідації пожежі, відпрацювали свій напрямок роботи та посадові інструкції, вивчили оперативно-тактичну характеристику підприємства, зокрема загальні відомості про об’єкт та найбільш небезпечні місця при виникненні надзвичайної ситуації, систему забезпечення пожежної безпеки, характеристики інженерного обладнання, шляхи евакуації персоналу.

Загалом до ліквідації надзвичайної ситуації на потенційно небезпечному об’єкті – котельні ТОВ «ЦНТІ УНГА» було залучено 35 чоловіків особового складу та 3 одиниці техніки У ДСНС України у Кіровоградській області.

Такі навчання постійно проводяться на різних об’єктах міста з метою підвищення готовності до дій за призначенням, відпрацювання професійних навичок, планів взаємодії з відповідними службами рятувальники обласного центру.

У ДСНС України у кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool