У Кропивницькому на площі Героїв Майдану відбувся мітинг (ФОТО)

Грудень 27, 2017 | Новини | Переглядів: 1587 | Коментарі: 0

Сьогодні, 27 грудня у Кропивницькому відбулися збори та мітинг, які провели представники територіальних громад Мар’янівської сільської ради, Маловисківського району та Веселівської сільської ради, Новомиргородського району на площі Героїв Майдану

Учасники акції вимагали прискорення вирішення питання щодо добровільного об’єднання територіальних громад сіл Мар’янівка, Олексіївка, Вись, Матусівка, Павлівка, Заріччя, Ковалівка, Мар’янівської сільської ради Маловисківського району, Кіровоградської області та села Веселівка, Арсенівка, Веселівської сільської ради, Новомиргородського району, Кіровоградської області. 

На сьогоднішній день переважна більшість сільських рад утворили територіальні громади. Присутні люди є представниками громад, які хочуть також об’єднатися. Початок руху в бік об’єднання відбувся ще у 2015 році і досі не може бути завершений через бюрократичну тяганину. Весь пакет документів був поданий вже неодноразово, але необхідного висновку від юридичного управління ОДА не надходить. Представники громади готові до внесення відповідних змін у діяльність обох сільрад і люди підтримали об’єднання. Мар’янівська сільська рада готова до утворення на її базі ОТГ і вже неформально виконує певні такі функції, але необхідно все оформити юридично.

Учасники акції хотіли запросити на площу керівника юридичного управління Кіровоградської ОДА, для того щоб вона надала роз’яснення щодо ситуації яка склалася. В юридичному управлінні повідомили, що керівник перебуває на лікарняному.

Наприкінці мітингу було заявлено, що сьогодні представники провели публічне обговорення щодо проекту рішення щодо об’єднання цих громад. 15 січня 2018 року заплановано сесію Мар’янівської сільської ради на якій депутати проголосують за затвердження цього проект рішення і вже 18 січня 2018 року подадуть документи знову до Кіровоградської ОДА на погодження.

У Кропивницькому на площі Героїв Майдану відбувся мітинг (ФОТО)

У Кропивницькому на площі Героїв Майдану відбувся мітинг (ФОТО)

 

У Кропивницькому на площі Героїв Майдану відбувся мітинг (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool