У Кропивницькому музей отримав несподіваний дарунок

Березень 16, 2018 | Новини | Переглядів: 1163 | Коментарі: 0

Несподіваний дарунок отримав музей 15 березня 2018 року на зустрічі, яка проходила у відділі мистецтв обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського та була присвячена світлій пам’яті унікального та самобутнього художника-земляка Володимира Кир’янова (1951-2017). 

Саме у день народження митця зовсім несподівано до колекції музею Валентиною Луцкевич (вдовою двоюрідного брата славетного художника - земляка Ю.П.Луцкевича) було передано графічний твір одного з кращих графіків сучасної України Володимира Васильовича Кир’янова. Щиро дякуємо Валентині Федорівні за малюнок, адже до цього часу мали лише 10 робіт майстра. 

Для зустрічі, яка відбулася у теплій та дружній атмосфері ми підготували презентацію про нашу творчу співпрацю з Володимиром Васильовичем та його мистецький доробок. Багато цікавих спогадів ми дізналися від друзів та знайомих майстра. Особливо зворушливо всіма присутніми була сприйнята презентація фотосвітлин з особистого архіву художника, яку підготував син митця теж художник та музикант Олександр Кир’янов. Ну і звісно для всіх, хто зібрався на день народження художника Олександр виконав декілька пісень, написаних на музику батька.

Мистецтво Володимира Кир’янова ніколи і нікого не залишає байдужим, завжди викликаючи шквал емоцій та численні запитання, мета яких – розгадати філософську сутність творів митця і ми щиро пишаються тим, що тривалий час цей геніальний майстер був незмінним другом колективу музею, партнером в багатьох його справах, абсолютно простим, добрим і щирим у спілкуванні, людиною з неповторним почуттям гумору. Вражають його високопрофесійні графічні роботи, в яких художник зберігаючи неповторну індивідуальність мислення, при цьому завжди підкреслював свою причетність до української культури.

Митець залишив по собі велику мистецьку спадщину - живописні твори, вірші, пісні, яка зберігається у приватних збірках, але, нажаль, не має друкованих каталогів, альбомів, збірок.

Тож головний меседж який прозвучав на нашому зібранні - треба не лише зберігати пам’ять про митця, а й активно популяризувати його творчу спадщину, збирати меморії, видавати альбоми, листівки, збірки. Лише спільними зусиллями, залучаючи і владу, і громаду, і друзів, і рідних, і колег художників можна вирішити ці питання.

Ганна Осіпова
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool