У Кропивницькому між водіями маршруток та пільговиками виникають конфліктні ситуації

Липень 21, 2017 | Новини | Переглядів: 1282 | Коментарі: 0

У міській раді Кропивницького відбулась робоча нарада секретаря міської ради Андрія Табалова і начальника управління транспорту Олександра Вергуна з керівниками підприємств-перевізників, повідомляє сайт КМР

Головною метою зустрічі стало обговорення конфліктних ситуацій, що останнім часом все частіше виникають між водіями маршрутних таксі та пасажирами пільгових категорій.

- Останнім часом збільшилася кількість випадків скарг на нечемне ставлення водіїв до пільговиків: пенсіонерів, учасників АТО, - зазначив Андрій Табалов. - Звичайно, перевізники повинні контролювати це питання, але не завжди у них це виходить. Тому хотів би почути, які заходи впливу застосовуються до таких водіїв, та обговорити наші спільні подальші дії у цьому напрямку.

Начальник управління транспорту та зв’язку Олександр Вергун доповів, що всі скарги на нетактовну поведінку водіїв, які надходять від громадян, управлінням розглядаються. Після чого керівники підприємств, водії та скаржники запрошуються для з’ясування усіх обставин конкретного випадку.

- Жодного випадку за участю бійців АТО ми не залишаємо без уваги, - наголосив Олександр Вергун. - Але найбільше скарг на перевізників надходить від пасажирів саме цієї пільгової категорії.

Також начальник управління транспорту повідомив, що трапляються випадки, коли пасажири пред’являють фальшиві посвідчення учасника бойових дій. Один із таких випадків стався напередодні, коли пасажир на прохання водія пред’явити документ, дістав кольорову ксерокопію нібито посвідчення учасника АТО. Придивившись, водій переконався, що документ фальшивий. А пасажир, зрозумівши, що його викрили, утік. Таким чином, документ залишився у водія, який потім передав підробку в управління транспорту.

- Раніше при міській раді діяла розширена комісія, яка розглядала скарги щодо якості перевезення громадян у транспорті. Я пропоную відновити роботу комісії, чи створити робочу групу, і зробимо її публічною, - запропонував Андрій Табалов. - Ми повинні відпрацювати такий механізм, згідно з якими ми будемо розбирати такі проблемні випадки, щоб зменшити їх кількість у громадському транспорті. На мою думку, до комісії мають увійти працівники управління транспорту, представники перевізників, депутати та представники громадськості. А координатором комісії пропоную обрати Олександра Вергуна, як начальника профільного управління, який кожного дня має справу з такими конфліктними ситуаціями.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool