У Кропивницькому містян запрошують помандрувати чумацьким шляхом Павла Рябкова

Квітень 15, 2022 | Новини | Переглядів: 1650 | Коментарі: 0

До Міжнародного дня пам’яток і визначних місць у відділі мистецтв бібліотеки Чижевського відбудеться зустріч з істориком, краєзнавцем, заступником директора Обласного краєзнавчого музею Павлом Рибалком.

Він проведе фотоекскурсію «Пам’ятки культури за маршрутом чумацького шляху Павла Рябкова».

Наше місто можна сміливо назвати центром дослідження унікального національного явища. Саме Павло Рябков, археолог та етнограф, один із засновників краєзнавчого музею, займався вивченням чумацтва наприкінці ХІХ століття.

В музеї зберігається рукопис його дослідження побуту і звичаїв українських чумаків «Чумацтво в Новоросії», який містить докладні креслення і обміри чумацького воза, його окремих частин і деталей. Запрошуємо на зустріч з науковцем, яка відбудеться 18 квітня о 12.00.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool