У Кропивницькому лялькарі закрили театральний сезон (ФОТО)

Липень 16, 2023 | Новини | Переглядів: 899 | Коментарі: 0

Розлогою святковою програмою з яскравими ростовими ляльками кропивницькі митці завершили сьогодні 84-й театральний сезон.

У Кропивницькому лялькарі закрили театральний сезон (ФОТО)

У Кропивницькому лялькарі закрили театральний сезон (ФОТО)

У Кропивницькому лялькарі закрили театральний сезон (ФОТО)


Для лялькарів цей творчий рік був психологічно складним і нервовим. У зв’язку з війною, колектив штатних працівників і службовців постійно зазнавав трансформацій. Доводилося щомісяця по кілька разів переглядати репертуар, робити численні вводи на ролі, пристосовуватися до роботи між сиренами і загалом перелаштовувати усталений ритм діяльності, вигадуючи нові форми спілкування з глядачем.

Але митці все ж спромоглися впродовж сезону створити чотири нові постановки: дві повноцінні вистави та дві концертно-розважальні програми, які успішно збирали глядачів у театрі та на різних майданчиках. Також були створені і записані чотири відеоролики інтернет-проєктів до пам’ятних дат видатних українських митців і державних свят (викладені на ютуб-каналі театру). Щомісяця влаштовувалися святкові програми з ростовими ляльками для маленьких іменинників. Впродовж сезону були проведені кілька творчих майстер-класів для юних театралів з виготовлення паперових виробів.

Розширенню глядацької авдиторії сприяло налагодження співпраці з колективом обласної наукової бібліотеки ім. Д.Чижевського та представниками міжнародного благодійного фонду ЮНІСЕФ, які спрямовують свою діяльність на організацію локацій дитячої точки «Спільно» у багатьох населених пунктах області для корисного дозвілля дітей-переселенців і постраждалих громадян.

Плідною стала і участь театру у Благодійному аукціоні, організованому колективом Музею мистецтв з метою збору коштів на придбання медичного обладнання для гематологічного відділення дитячої обласної лікарні: величезна лялька Жирафа стала одним з найдорожчих реалізованих лотів (15 тисяч гривень). Картина головної художниці театру Оксани Шарій «Цар звірів» також додала свої 5 тисяч гривень у загальну скарбничку аукціону. До речі, роботи майстрині з джгуту впродовж сезону були двічі представлені на виставках обласних закладів культури. Наразі вони експонуються у Музеї мистецтв.

Крім основної діяльності, митці постійно збирають та перераховують кошти на потреби військових, шиють термобілизну, плетуть маскувальні сітки, долучаються до різних благодійних акцій, спрямованих на збір фінансової допомоги для ЗСУ та тимчасових переселенців. Співпрацюють лялькарі і з громадськими організаціями та обласними закладами – «ЯМаріуполь», «Православна просвіта», Центром реабілітації дітей з інвалідністю, сімейними дитячими будинками та іншими. Адже однією з головних цілей творчої діяльності колективу театру ляльок є створення позитивних емоцій для зміцнення психологічного здоров’я юних і дорослих відвідувачів. А лікування казкою якнайкраще підходить для такої мети.

Тож сьогодні, до закриття сезону, митці влаштували велику святкову програму для своїх прихильників. Малеча разом з батьками взяли участь у конкурсі малюнку на асфальті «Моя улюблена вистава», за що наприкінці свята отримали численні призи, змагалися у різних іграх, весело танцювали та допомагали феї Веселунці перемогти злого чаклуна. А за підсумками конкурсу «Кращий глядач сезону», у якому цього року взяли участь шестеро постійних глядачів, перемогу отримали двійко діток – Галь Ліза та Гладун Давид, які зібрали 54 і 52 квитки відповідно.

На згадку дітворі залишаться позитивні емоції, яскраві світлини та подарунки. А щирі вдячні відгуки дорослих та щасливі оченята малечі грітимуть душу нашим лялькарям до відкриття наступного сезону, який митці запланували на 20 серпня 2023 року.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool