У Кропивницькому лялькарі відзначили професійне свято

Березень 23, 2019 | Новини | Переглядів: 2197 | Коментарі: 0

Колектив Кіровоградського академічного обласного театру ляльок традиційно відзначив своє чергове професійне свято новою сміливою постановкою.

Цього разу перед глядачами постала фантасмагорична трагікомедія «Станція або Розклад бажань на завтра». Автор п’єси – відомий київський драматург, актор і режисер– Олександр Мірошниченко (творчий псевдонім О.Вітер) особисто приїхав підтримати митців. Як він зізнався пізніше, на всяк випадок прихопив з собою блістер валідолу (на щастя, скористатися ним потреби не виникло). Та воно й зрозуміло.

Адже п’єса писалася для драми. Автор навіть не міг уявити, як можна зіграти такий психологічно насичений матеріал у театрі ляльок. Для режисера-постановника, Віктора Смірнова (режисер Миколаївського художнього драматичного театру на Адміральській), робота з лялькарями теж виявилася першим цікавим досвідом.
Нервове напруження у цей день відчували і усі виконавиці, особливо, заслужена артистка України Вікторія Ставріаніді-Стогодюк. Усі півтори години (вистава йде без антракту) актриса працює зі своїм ляльковим двійником, та ще й кілька разів змінює одяг. Хвилювалися театрали і за свою молоду актрису, Лілію Дяченко, яка майже не має досвіду роботи з ляльками, бо у театрі працює лише три місяці. У цьому сенсі трішки легше було тільки Інні Марченко, яка грала свою героїню самостійно, без другого «Я».

Тут треба додати, що у цій виставі митці вперше для себе використали нову систему ляльок – поясну планшетку. Працювати з нею нелегко, адже вона має бути дуже пластичною і виконувати усі надзавдання ролі. Та бутафори і костюмери дуже старалися, щоб якомога зручніше було актрисам прилаштовуватися до свого двійника. До речі, художник-постановник вистави – Оксана Шарій – до цього дня готувала ще і власну виставку робіт «Джутова фантазія». Тому напруження творців у театрі просто зашкалювало.
І ось – момент істини. У залі – аншлаг. Глядачі активно реагують на сценічні події, щиро переймаючись долею героїнь. Лунають останні фрази і – вибух аплодисментів. Усе пройшло чудово.

Далі були квіти, обійми, вітання колег, приємні слова вдячності і захопливі відгуки глядачів. Підсумовуючи побачене, постановник Віктор Смірнов сказав: «Мені було смачно. Нехай живе Станція!..».
Ось так і відсвяткували митці Міжнародний день лялькаря.

P.s. Хто не зміг потрапити на прем’єру у четвер, може завітати до театру 23 березня о 16.00 годині.
Для дітвори у вихідні також буде чим розважитись у театрі ляльок:
23 березня о 12.00 - вистава «Вовченя з казкової торби» В.Гольцова (4+) та ігрова програма;
24 березня о 10.30 відбудеться майстер-клас О.Шарій «Джутова фантазія»,
а о 12.00 – вистава для дітей «Хто у лісі найпрудкіший» О.Кузьмина (3+) та веселі ігри і розваги.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool