У Кропивницькому лікарня опинилася у складній фінансовій ситуації

Вересень 13, 2021 | Новини | Переглядів: 1911 | Коментарі: 0

Зберегти робочі місця і соціальні гарантії для працівників наших закладів охорони здоров‘я. Усіх: від лікарів і молодшого медичного персоналу – до технічних робітників.

"Сьогодні працювали над цим питанням разом із керівником обласної дитячої лікарні Василем Хорощаком. Медзаклад опинився у складній фінансовій ситуації. Зрештою, як і інші лікарні, які залежать від НСЗУ. Це серйозна проблема – її порушимо на сесії обласної ради. Будемо з депутатами шукати шляхи вирішення.

Вдатися до скорочень чи до вимушених відпусток, як із-поміж іншого пропонує керівництво медзакладу, – не вихід. Цього категорично не можна допустити!

Нині в лікарні величезні черги – я це бачив. Відповідно треба розуміти, що, разом із кадровим питанням, гостро стоїть питання надання якісної медичної допомоги.

Перекласти фінансове навантаження на пацієнтів – також неправильно, адже є закон, за яким держава взяла на себе гарантії безоплатного медичного обслуговування.

Профільна комісія обласної ради підготувала проєкт звернення до Кабміну з приводу врегулювання фінансових взаємин із НСЗУ. Вважаю, документ слід розширити і додатково звернутися до Верховної Ради з тим, щоб збільшити видатки на галузь охорони здоров‘я.",- написав у фейсбуці Сергій Шульга, голова Кіровоградської обласної ради. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool