У Кропивницькому комунальне підприємство відчуває нестачу кваліфікованих робітників

Липень 17, 2019 | Новини | Переглядів: 759 | Коментарі: 0

Обласне комунальне виробниче підприємство «Дніпро – Кіровоград» відчуває нестачу кваліфікованих робітників. На сьогоднішній день на підприємстві 186 вакансій і 172 з них – робітничі. 

«З початку року ми прийняли на роботу 100 працівників, але при цьому звільнилися 120, – говорить провідний інженер служби кадрового забезпечення ОКВП «Дніпро – Кіровоград» Надія Зеленько. – Така динаміка спостерігається протягом останніх 4-5 років – звільняється приблизно на 20-25 робітників більше, ніж влаштовується». 

Особливо відчувається брак кваліфікованих слюсарів, електрогазозварювальників, електромонтерів, машиністів екскаватора. У більшості люди звільняються за власним бажанням, мотивують недостатньою заробітною платою.

«На сьогодні на підприємстві працює той, так би мовити, «кістяк» – робітники з десяти, двадцятирічним і навіть більше стажем роботи саме в нас. Останні роки робітники, на жаль, не затримуються. Звільняються, в основному, люди працездатного віку – від тридцяти до п’ятдесяти років. Їдуть за кордон або переходять на більш високооплачувану роботу», – акцентує вона.

Як зазначає генеральний директор підприємства Роман Ілик, комунальне підприємство не має змоги платити такі ж зарплати, як приватні структури. Але і в цій ситуації на підприємстві намагаються заохотити працівників, залучити кваліфіковані кадри та утримати їх.

«Крім основної зарплатні намагаємося відшукувати кошти на надбавки робітникам за стаж та за кваліфікацію, або ж розподілити вільні ставки на інших працівників, – говорить Роман Ілик. – Всі зарплати у нас «білі», люди заробляють офіційний трудовий стаж, отримують соціальний пакет. Я розумію людей, які мають бажання за якісну роботу отримувати більшу зарплатню, і це нормально. Я вважаю, що лише рішення Уряду країни може змінити ситуацію. Україна повинна бути країною рівних можливостей, без розриву в зарплатах від мінімальної до десятків чи сотень тисяч гривень на місяць».

З питань працевлаштування на підприємство звертайтеся до служби кадрового забезпечення за номером (0522) 33-21-38 або ж до міськрайонних філій Кіровоградського обласного центру зайнятості, де є вся інформація по вакансіям та розмірам окладів.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool