У Кропивницькому художній музей отримав мистецькі подарунки (ФОТО)

Березень 18, 2017 | Новини | Переглядів: 1210 | Коментарі: 0

Цікава подія у Кіровоградському обласному художньому музеї – це поповнення фондового зібрання. Та ж якими творами і якого прекрасного митця! Цим ми маємо завдячувати Миколі Миколайовичу Цуканову. Адже саме в галереї «Єлисаветград» презентував свої живописні твори народний художник України, професор живопису, рисунка та композиції Микола Миколайович Прокопенко.

Творчість митця має свої характерні риси, бо у нього тільки йому притаманні художні прийоми. У нього свій спосіб композиційної побудови картини і саме це дозволяє відрізнити його творчу манеру.

Під час відкриття виставки в галереї митцем було передано до фондів музею картину «Травневий бузок», 2011 р. Перебуваючи в художньому музеї, під час екскурсії, Микола Миколайович запропонував для експонування свої графічні твори, які і були представлені на виставці «Магія літньої ночі» вже в обласному художньому музеї.
Його графічні роботи: «Зелені очі», 2012р., «Птаха дитинства»,
2015 р., «Синя сукня», 1992 р., «Свято ангела», 1989 р.,«Арлекін», 2012 р. та живописний твір «Білий романс», 2011р. після закриття виставок були передані митцем до колекцію музею.

У Кропивницькому художній музей отримав мистецькі подарунки

Щиро дякуємо народному художнику україни Миколі Миколайовичу Прокопенку за чудовий дарунок, поповнення зібрання музею оригінальними творами. Бажаємо йому та його родині міцного здоров’я, мистецької наснаги та оптимізму. Завжди чекаємо на нові зустрічі!

Валентина Ноженко


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool