У Кропивницькому гвардійців навчали основам мінної безпеки (фото)

Квітень 04, 2021 | Новини | Переглядів: 749 | Коментарі: 0

У стрілецькому батальйоні (з КЕОП та ОГП) 21-ї окремої бригади імені Петра Калнишевського пройшли навчання з мінної безпеки.

 Як поводитися із вибухонебезпечними предметами особовому складу батальйону розповів старший інспектор відділу ГУНП у Кіровоградській області майор поліції Руслан Якіменко.

Він показав найбільш поширені на території області вибухонебезпечні предмети та розповів алгоритм дій при їх виявленні.
"По-перше, не підходити, не зрушувати з місця, повідомити старшого керівника, а також поліцію, Службу безпеки України, рятувальників, викликати карету швидкої допомоги, дочекатися приїзду слідчо-оперативної групи та фахівців вибухотехнічної служби. Важливо одразу ж почати евакуацію людей з небезпечної території, враховуючи мінімальну
відстань для евакуації у будівлі 50 метрів, а на відкритій місцевості - 100 метрів", - наголосив Руслан Якіменко.

"Це життєвоважливі знання. Враховуючи те, що військовослужбовці стрілецького батальйону проводять патрулювання нашого міста, охороняють адмінбудівлі, вони можуть стикнутися із ризиками знайти такі предмети. Тому мають чітко знати, як діяти", - відзначив Руслан Якіменко.

Сьогодні, 4 квітня, відзначається Міжнародний день просвіти з питань мінної безпеки та допомоги з протимінної діяльності. День просвіти з питань мінної небезпеки має сприяти розвитку національних спроможностей із протимінної діяльності в країнах, де міни та вибухонебезпечних залишки війни становлять серйозну загрозу безпеці, здоров’ю та життю цивільного населення.

В 2016 році Україна потрапила до списку держав, в яких було зафіксовано найбільше жертв від вибухів мін. Мінна небезпека та бойові дії, що тривають й сьогодні, ставлять під загрозу можливість повернення до нормального безпечного життя кожного мешканця Донецької та Луганської областей. 

У Кропивницькому гвардійців навчали основам мінної безпеки

У Кропивницькому гвардійців навчали основам мінної безпеки


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool