У Кропивницькому готуються до святкування Дня вишиванки

Травень 17, 2022 | Новини | Переглядів: 1394 | Коментарі: 0

 Вишиванка вважається оберегом від усього лихого, вона є символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі, вірності та любові. 

Вона настільки глибоко увійшла в наше життя, що в Україні встановили таке свято як День вишиванки. Це свято відзначають щорічно у третій четвер травня.

День вишиванки – це всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Основна мета заходів – це збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави. Загалом це свято-флешмоб, коли українці в будній день одягають вишиванку на роботу, університет, школу чи садочок.

Напередодні свята, в бібліотеці-філії №14 відбулась година цікавої інформації до Дня вишиванки. Бібліотекар розповіла багато цікавих фактів про вишиванку. В давнину люди вірили, що вишиванки наділяють людину силою рідної землі, адже знаки і візерунки, вишиті на них, мають глибоке значення. Ці символи дійшли до наших днів і зараз використовуються для оздоблення сучасних вишиванок.

готуються до святкування Дня вишиванки
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool