У Кропивницькому два парки можуть бути включені до Державного реєстру нерухомих пам'яток України

Лютий 22, 2018 | Новини | Переглядів: 963 | Коментарі: 0

Парк  Ковалівський та Парк Перемоги можуть бути включені до Державного реєстру нерухомих пам'яток України.

Питання необхідності включення до Державного реєстру нерухомих пам'яток України двох об’єктів культурної спадщини – пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення "Парк "Ковалівський" та пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення "Парк Перемоги" стало головним питанням, що розглядалося на засіданні Консультативної ради з питань культурної спадщини при облдержадміністрації, яке відбулося вчора, 21 лютого.

Ініціатором розгляду питання став Народний депутат України Олександр Горбунов. 

Як зазначив голова Консультативної ради, перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко, "Парк Перемоги" та "Парк Ковалівський" вже є пам’ятками садово-паркового мистецтва, які взяті на державний облік, але з набранням чинності Закону України "Про охорону культурної спадщини" потребують подальшого включення даних об’єктів до Державного реєстру нерухомих пам'яток України.

Відповідні матеріали вже були опрацьовані профільним департаментом облдержадміністрації та направлені для розгляду до Міністерства культури України. Пропозиції, викладені у рішенні Консультативної ради, будуть враховані центральним органом влади та можуть стати додатковим аргументом для позитивного вирішення питання.

Після тривалих дискусій та обговорень більшість членів Консультативної ради висловились за підтримку включення зазначених об’єктів до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool