У Кропивницькому до Всесвітнього дня архітектора відкрили виставку

Жовтень 05, 2020 | Новини | Переглядів: 968 | Коментарі: 0

 5 жовтня 2020 року у відділі Музею мистецтв – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» розгорнуто експозицію «Архітектура у живописі» до Всесвітнього дня архітектора.

Свято Всесвітнього Дня архітектора відзначається в перший понеділок жовтня. Засновано Міжнародним союзом архітекторів в 1985 році.

День архітектора — гарний привід подивитись на своє місто іншими очима, розглянути будівлі та помилуватися талантом майстрів.
Архітектори активно працюють, втілюючи в реальність свої сміливі ідеї, використовуючи новітні технології та оригінальні конструкторські рішення.

В експозиції представлено живописні та графічні твори із фондового зібрання музею, які презентують чудові архітектурні пейзажі України та інших країн світу.

Художники зображуючи архітектурні будівлі передають захоплення різнобарв’ям архітектурних стилів та геніальністю архітекторів, що створювали такі унікальні шедеври.

Роботи Ірини Кухаренко «Похмурий ранок» (2014-2015) та «Осінь у Розумівці» (2012) створюють гарний настрій і наповнюють оптимізмом, спонукають насолоджуватись тим, що нас оточує у буденному житті. Ірина Кухаренко ще під час навчання в дитячій художній школі захопилася акварельним живописом. Любов до образотворчого мистецтва привела до архітектурного факультету Казанського інженерно-будівельного інституту,нині Казанського державного архітектурно-будівельного університету по закінченні якого в 1990 році за велінням долі переїхала до тоді ще Кіровограда, а зараз Кропивницького де і розпочала свою трудову діяльність.

В експозиції представлена робота Наталії Соловйової «Торгівельний дім Д.Манзона» (2017) із серії «Башти та шпилі старого Єлисаветграда». Наталія закінчила художньо-технічний факультет Кіровоградського інституту регіонального управління і економіки нині Кропивницького інституту ПВНЗ та Кропивницького коледжу «Університет сучасних знань». В 2012 році - архітектурний факультет Київського Національного університету будівництва і архітектури. В доробку художниці – графічні серії, присвячені архітектурі рідного міста, ілюстрації до книжок, живописні роботи. Вона створила набори поштових листівок «Двері старого Єлисаветграда» та «Башти та шпилі старого Єлисаветграда». Споруда зображена на її роботі є своєрідною візитною карткою, зразком високого архітектурного мистецтва, створеного талановитим архітектором – художником кінця ХІХ – поч. ХХ століть Яковом Паученком. Саме унікальні архітектурні шедеври Якова Васильовича складають на сьогодні левову частку неповторного архітектурного ансамблю центральної частини сучасного міста, милуючи око та викликаючи щире захоплення у його численних гостей та, окрім цього, почуття гордості у його жителів.

 5 жовтня 2020 року у відділі Музею мистецтв – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» розгорнуто експозицію «Архітектура у живописі» до Всесвітнього дня архітектора.

Подорож країнами Європи подарували нам роботи видатних художників-земляків: народного художника СРСР Петра Оссовського (1925-2015) «Прага», «Варшава», «Братислава» та народного художника України, голови Одеської обласної організації Національної спілки художників України Анатолія Горбенка «Святі місця Флоренції» (1999).

Твори представлені в експозиції «Архітектура у живописі» красномовно засвідчують, що нам є чим пишатись оскільки світова культурна спадщина багата на чисельні пам'ятки культури та історії. А завдяки невтомній праці художників наші нащадки отримують можливість доторкнутися до історичного минулого.

Тож мета даної виставки – в черговий раз нагадати людству про необхідність збереження культурної спадщини, створеної зусиллями багатьох поколінь.

Сподіваємося, що відображення пам’яток світової та національної культурної спадщини сприятиме процесу духовного піднесення та гордості для всього суспільства.

Тетяна Костенко 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool