У Кропивницькому до гімназистів завітали рятувальники (ФОТО)

Листопад 29, 2023 | Новини | Переглядів: 709 | Коментарі: 0

В обласному центрі зустріч рятувальників відбулася у Кропивницькій гімназії №9.

В першу чергу, учасникам зустрічі запропонували дати відповідь на прості запитання: що таке насильство, як вони розуміють це поняття та які його прояви?

Більшість людей, в тому числі й учасники сьогоднішнього заходу, розуміють насильство у вигляді застосування фізичної сили. Але це лише верхівка айсберга.

Насправді проблема насильства набагато глибша та багатогранніша. Саме про це й вели розмову рятувальники під час зустрічі з підлітками.

У ході бесіди дітям пояснили, які види насильства існують та як їх розпізнати, а головне — як їм протидіяти. На жаль, не рідкісними є випадки домашнього насильства. Від нього потерпають щодня тисячі жінок, дітей та навіть чоловіків.

У Кропивницькому до гімназистів завітали рятувальники (ФОТО)

У Кропивницькому до гімназистів завітали рятувальники (ФОТО)

У Кропивницькому до гімназистів завітали рятувальники (ФОТО)

У Кропивницькому до гімназистів завітали рятувальники (ФОТО)

Аби не стати жертвою знущань, треба вміти себе захистити. Про те, як це зробити та куди звертатися по допомогу, розповіли школярам рятувальники.

Про психологічне насильство, яке нерідко трапляється у сім’ях, у колі близьких друзів, дітям повідомили психологи Служби порятунку. А ще надали рекомендації, як діяти людині, на яку здійснюється постійний психологічний тиск, якому вона не здатна опиратися, та на жаль, дуже часто сприймає його як належне.

Бесіда вийшла дуже змістовною, а отримані корисні поради, сподіваємося, допоможуть учасникам заходу позбутися страху та не соромитися говорити про домашнє насильство. Це проблема, про яку не слід мовчати, адже насильство у будь-яких проявах — це не норма!

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool