У Кропивницькому до Дня Соборності України відкрили віртуальну виставку

Січень 22, 2021 | Новини | Переглядів: 694 | Коментарі: 0

Музей мистецтв міста Кропивницький до Дня Соборності представляє віртуальну експозицію «Ланцюг єднання». 

За своєю суттю вона є збіркою живописних творів, що представляють усі регіони України.

В її основу увійшли живописні твори таких самобутніх майстрів пензля кропивницького краю, як Л. Орлик і його робота «Тарханкут» (1984), що символізує єдність південних українських земель, зокрема Криму з усією державою.

Інший майстер живопису С. Дрига – наш відомий земляк презентований в експозиції роботою «Синьовирська галявина» (2012), що показує неподільність України, невід’ємність її територій, Закарпаття зокрема.

Органічно доповнюють експозицію роботи В. Попова «Село Яблуниця» (1978), М. Глущенка «Дніпро» (1972), М. Бондаренка «На Донеччині», С. Антонюка «Спогади про матір і Україну» (2009), М. Рябоконя «Осінь на Інгульці» (2015).

Саме ці роботи в експозиції символізують ту нову, соборну і єдину Україну, яка зараз не зважаючи на агресію, економічні і соціальні негаразди прокинулася від страшного летаргічного сну і знаходиться на вірному шляху до побудови омріяної соборної, єдиної, економічно та соціально успішної держави. Хочеться вірити, що над густо политою кров’ю патріотів українською землею назавжди зійшло сонце свободи. 

Микола Правда  


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool