У Кропивницькому до Дня пам'яті жертв Голодомору відкрили виставку

Листопад 25, 2020 | Новини | Переглядів: 665 | Коментарі: 0

28 листопада в Україні вшановують пам'ять жертв голодоморів. Горить свічка-пам’ять, горить і плаче.

Це було не стихійне лихо, а зумисне підготовлений голодомор. Не було тоді ні війни, ні суші, ні потопу, ані маровиці. А була тільки зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знав, скільки невинного люду зійшло в могилу –старих, молодих і дітей, і ще ненароджених –у лонах матерів.

Світ мав би розколотися надвоє, сонце мало б перестати світити, а земля –перевернутися від того, що це було на Землі. Але світ не розколовся. Земля обертається, як їй належить, і ми ходимо по цій землі зі своїми тривогами і надіями. Ми –єдині спадкоємці всього, що було.

В пам'ять про невинно вбитих людей в бібліотеці-філії№9 було підготовлено меморіальну викладку «Страчені голодом».

Тож пом’янемо сьогодні, хоч і з запізненням у декілька довгих десятиліть мовчанням тих великомучеників нашої тяжкої історії –мільйони українських селян, жертв небаченого в історії людської цивілізації голодомору.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool