У Кропивницькому до Дня Гідності та Свободи України відкрили виставку (ФОТО)

Листопад 20, 2020 | Новини | Переглядів: 705 | Коментарі: 0

21 листопада виповнюється 7 років з того часу, як українські студенти вийшли на Майдан за своє європейське майбутнє.

Злочинні дії тодішньої влади призвели до того, що мітинги студентської молоді переросли в революцію Гідності. Перед нацією постало питання вже не європейського майбутнього, а питання своєї гідності та існування української держави взагалі. Майдан 2013-2014 років став етапною подією в українській історії, він став продовження боротьби українців за свою державу вже в XXI сторіччі. Енергія майдану, його ідеї і цілі дійшли до кожного українського міста, району, села. Учасники майдану стали генераторами змін в пострадянському українському суспільстві. Шкода, що за те щоб бути українцями в свої державі, нація заплатила смертями своїх синів і дочок. Їх назвали Небесною сотнею майдану, пам'ять про цих людей, їх подвиг завжди буде з українцями. Яка б не була влада в Україні після Майдану 2013-2014 років, вона зобов'язана втілювати в життя ті ідеї та принципи, що буле генеровані в той буремний час. Спроби нівелювати здобутки революції Гідності, засудити її учасників збурять українське суспільство, виведуть націю знову на вулицю, майдан в серці українців він в їхній душі.

Революція Гідності торкнулася кожної сфери життя держави. Зокрема генерувала зміни в середовищі культури Мистецька сотня майдану. Поети, письменники, актори, художники казали, що саме революція, як потужний генератор людських емоцій дає сильний поштовх для творчості.
Тема революції Гідності у творчості художників міцно зайняла провідні позиції. Енергія і емоції майдану дали поштовх для створення культурного продукту нової якості. Українська культура отримала шанс перейти від пострадянського "тління" до розвитку, а при розумному вкладенні коштів і до розквіту. Чомусь в душі зберігається віра в те, що енергію, яку дав майдан ми не змарнуємо дарма і настануть часи, які в історії назвуть як "Золотий період української культури".
Пропонована вашій увазі віртуальна експозиція з фондового зібрання Музею мистецтв "Майдан 2013-2014 - ми пам'ятаємо" презентує роботи художників, кожен з яких бачить подію своїм особливим поглядом. Тут представлені мистецькі твори В.О. Канащука "Майдан", 2014; М.Ф. Болюха "Блокпост", 2013; О.В. Коломієць "Парад", 2012; В.С. Колєсніченко "Зійшла зоря", 2006.

У Кропивницькому до Дня Гідності та Свободи України відкрили

У Кропивницькому до Дня Гідності та Свободи України відкрили

Микола Правда 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool