У Кропивницькому для старшокласників провели правопросвітницький захід

Березень 22, 2018 | Новини | Переглядів: 830 | Коментарі: 0

Сьогодні, 22 березня 2018 року, в рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО», фахівчині Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області – заступниця директора Олена Шишкарьова та начальниця відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Ольга Салоїд провели правопросвітницький захід для старшокласників загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 16.

Олена Шишкарьова розповіла учням про сервіси, які можна отримати у центрах безоплатної вторинної правової допомоги на Кіровоградщині та роз’яснила порядок призначення адвоката, послуги якого оплачує держава.

«Знання своїх прав та вміння користувати ними – може не лише полегшити життя людині, а, іноді, і врятувати його», – наголосила Олена Шишкарьова.

Фахівчині системи БПД проаналізували найбільш типові ситуації поводження учнів з представниками правоохоронних органів, з якими можуть зіткнутися підлітки у повсякденному житті. Зокрема, з моменту затримання старшокласники мають право користуватись правовою допомогою адвоката. Поліцейські в будь-якому випадку зобов’язані повідомити Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області про затримання та надати можливість особисто повідомити про затримання і місце перебування родичам.
Ольга Салоїд повідомила учням про реалізацію загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» та закликала вирішувати проблеми у правовий спосіб.

«Під час спілкування з поліцією потрібно запам’ятати три основні принципи: «Не провокуй!», «Не тікай!», «Не бійся!». Ці універсальні правила повинні стати нормою вашої поведінки», – підкреслила Ольга Салоїд.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області працює за адресою: вул. Дворцова, 32/29, м. Кропивницький, тел. (0522) 37-12-50, 32-07-97, 0991048038.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool