У Кропивницькому дітей навчають медіаграмотності (ФОТО)

Березень 04, 2024 | Новини | Переглядів: 498 | Коментарі: 0

Сучасні діти мають справу з інформаційним простором з найменшого віку – через телебачення, інтернет, соціальні мережі, відеоігри, рекламу та багато іншого. З-поміж безлічі інформаційних джерел дитина може заблукати.

Саме тому в освітньому просторі «ChromJunior» обласної бібліотеки імені Чижевського бібліотекарі провели пізнавальні заняття з медіаграмотності для дітей, які допоможуть їм правильно використовувати, критично оцінювати, аналізувати, створювати та передавати інформацію у медійному середовищі.

У Кропивницькому дітей навчають медіаграмотності

У Кропивницькому дітей навчають медіаграмотності

У Кропивницькому дітей навчають медіаграмотності

Фахівчиня інформаційно-бібліографічного відділу розповіла учням про правила безпечного поводження в інтернет-мережі, про різноманітні види маніпуляції в медіа, чим може нашкодити фальшива інформація та як розрізняти факти від фейків.

Щоб закріпити почуте, діти пройшли короткі тести з інформаційної грамотності. Цікавим для учасників також виявилося завдання відповісти на питання онлайн-вікторини з медіа компетентності. Для цього вони використовували хромбуки та платформу LearningApps.

Тож запрошуємо любителів гаджетів долучитися до захопливого навчального процесу в бібліотечному освітньому просторі «ChromJunior», де за допомогою сучасних багатофункціональних хромбуків можна навчитися безпечно подорожувати мережею Інтернет, створювати анімовані проєкти, short story та презентації.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool