У Кропивницькому демонстрували методи порятунку на кризі (ФОТО)

Грудень 24, 2021 | Новини | Переглядів: 1391 | Коментарі: 0

Учора сталась подія, що сколихнула не лише Кіровоградщину, а й Україну. Дівчинка-п’ятикласниця ледь не загинула у крижаній воді, провалившись під лід на ставку в Кропивницькому.

На щастя, її встигли врятувати, але кожен повинен винести з цієї події важливий урок: за жодних обставин не можна дозволяти дітям навіть кроку ступати на кригу! Та й дорослим громадянам слід об’єктивно зважити всі ризики, перш ніж вирушити на лід.

Сьогодні, 24 грудня, саме на місці резонансного порятунку дитини – водойма у мікрорайоні Озерна Балка – фахівці аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС в області провели показове відпрацювання методів порятунку людини на кризі. Адже кожен може стати свідком подібної ситуації і слід знати, як правильно врятувати потопаючого, не загинувши самому. На навчання були запрошені представники всеукраїнських та місцевих телеканалів.

Рятувальники та водолази відпрацювали різні методи порятунку людини на кризі, прийоми самопорятунку та надання домедичної допомоги постраждалим. Крім того, фахівці Служби порятунку розповіли, що на порятунок потопаючого у крижаній воді є не більше 10 хвилин, оскільки після цього терміну в організмі відбуваються незворотні процеси і людина гине від ослаблення та переохолодження.

Тому всім, хто не зважає на смертельну небезпеку та вирушає на замерзлу водойму, слід пам’ятати про це.
Краще взагалі не ризикувати життям, вважають рятувальники, але якщо вже потрапив у біду – борись, не здавайся!

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool