У Кропивницькому було проведено спецоперацію (ФОТО)

Січень 25, 2018 | Новини | Переглядів: 975 | Коментарі: 0

Навчальну спецоперацію було проведено у Кропивницькому сьогодні. За легендою, працівники поліції отримали повідомлення про скоєння розбійного нападу на персонал одного з торгівельних закладів. За дві години поліцейські вийшли на слід підозрюваних, розблокували приміщення, де вони переховувалися, визволили заручника та затримали злочинців.

Головною метою навчань стало вдосконалення практичних навичок поліцейських, налагодження взаємодії підрозділів та служб, застосування на практиці теоретичних знань щодо організації, тактики проведення спецоперацій та алгоритму дій під час введення оперативних планів «Сирена», «Заручник», «Грім».

Перевірити свої професійні навички, проаналізувати хід заходів та зробити висновки щодо подальшого вдосконалення спільних дій, поліцейські мали змогу після введення навчальної тривоги.
На лінію «102» надійшло повідомлення від адміністрації одного з торгівельних закладів Кропивницького. За легендою, двоє невідомих осіб зі зброєю скоїли напад на касира та відібрали у нього грошові кошти. Після цього з місця пригоди втекли.

Після отриманого повідомлення, за рішенням керівництва управління поліції області, було введено в дію спеціальний оперативний план під умовною назвою «Сирена» та зібрано по тривозі особовий склад. Отримавши орієнтування від керівника главку Сергія Кондрашенка, пройшовши інструктаж, поліцейські вирушили на пошуки злочинців. За деякий час вдалося вийти на їх слід. Втікаючи від переслідування, за «сценарієм», зловмисники захопили заручника.

На місці пригоди оперативною групою з’ясовано кількість правопорушників, наявність зброї, можливі шляхи пересування, заблоковано шляхи їх відступу. Прийнято рішення про введення в дію спеціального оперативного плану «Заручник».
Аби не наражати на небезпеку оточуючих, працівниками поліції було виведено за межі території проведення спецоперації сторонніх людей, перекрито рух транспорту на ділянці дороги поблизу будівлі.

За легендою, після блокування у приміщенні, злочинці намагаються знайти шляхи відступу, висловлюють намір чинити опір та погрожують застосуванням зброї.

Коли ж розуміють, що лишаються в оточенні поліцейських, починають поводити себе агресивно. Аби врятувати життя людини, яку озброєні особи утримують в якості заручника, до роботи залучається група перемовників. Після того, як став очевидним той факт, що зловмисники здаватися не збираються, прийнято рішення про введення в дію спеціального оперативного плану «Грім».

До затримання осіб та звільнення заручника у подальшому були задіяні працівники спецпідрозділу «КОРД». Штурмова група спецназу за лічені хвилини проводить спеціальну поліцейську операцію. Після знешкодження злочинців на місці події працює слідчо-оперативна група.

По завершенню тактико-спеціальних навчань начальник поліції області Сергій Кондрашенко підбив підсумки їх проведення та звернувся до особового складу, який був залучений до виконання поставлених завдань.

«Сьогодні ми перевірили готовність поліцейських до дій під час проведення спеціальних операцій. Тренування відбулися на належному рівні. Будемо і в подальшому вдосконалювати професійні навички», - зазначив керівник обласного главку відомства.


Сектор комунікації поліції Кіровоградської області

У Кропивницькому було проведено спецоперацію

У Кропивницькому було проведено спецоперацію

У Кропивницькому було проведено спецоперацію


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool