У Кропивницькому бібліотекарі провели муз-рев’ю

Березень 23, 2019 | Новини | Переглядів: 2214 | Коментарі: 0

У вересні виповнюється 250 років від дня народження Івана Котляревського. До ювілею класика української літератури бібліотекарі філії №18 в рамках обласної акції «Мов фенікс, з попелу воскресне слово» провели муз-рев’ю «Ой, я дівчина полтавка».

Бібліотекарі розповіли про цікаві факти біографії письменника, запропонували переглянути відеоряд екранізованих п’єс Івана Котляревського та запросили на огляд книжково-ілюстративної виставки «Іван Котляревський».

У п’єси «Наталка Полтавка» теж ювілей, їй виповнюється 200 років — це перший драматичний твір нової української літератури, який є «праматір’ю українського народного театру». Вона майже два десятиліття не друкувалася і поширювалася серед народу в рукописному вигляді. З того часу і починається сценічне життя безсмертної «української опери на дві дії», як назвав її сам автор.
Усі пісні з п'єси відразу стали популярними після поставновки, тож учасники заходу пірнули в історію українського театру та відчули дух української душі через звуки бандури Анни Скрипніченко.

На завершення заходу, бібліотекарі наголосили, що бібліотека завжди відкрита для читачів і запрошує усіх бажаючих на цікаві масові заходи та до читання!

Віра Резніченко

У Кропивницькому бібліотекарі провели муз-рев’ю
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool