У Кропивницькому бібліотекарі провели літературну презентацію

Жовтень 11, 2019 | Новини | Переглядів: 1019 | Коментарі: 0

З нагоди свят, що святкуємо 14 жовтня, бібліотекарі філії №1 цікаво і змістовно організували і провели для читачів літературну презентацію «Гомін козацтва у слові писемному».

Презентація дала можливість користувачам ознайомитися з літературними джерелами, які надають інформацію про походження козацтва, причини його виникнення та джерела його формування; характеризують Запорозьку Січ; надають інформацію достовірно відомих козацьких гетьманів.

Цікавинкою для учасників заходу була інформація про славу запорозького війська, що вона була така велика, що багато істориків порівнювали козаків з найсильнішими і наймужнішими народами світу. Запорозький козак і воїн, запорозький козак і лицар - це такі поняття, які ніколи не відділялись одне від одного, якщо говорили про козака, то розуміли, що він безперечно воїн, якщо мали на увазі січовика, то розуміли, що він безперечно "лицар".

"У нас над усе честь і слава, військова справа, щоб і себе на сміх не дати, і ворогів під ноги топтати", - говорили козаки. День українського козацтва і День захисника України – це данина всім козакам, всім українським воїнам, які віддали своє життя за Вільну Україну від найдавніших часів до сьогодення.

  


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool