У Кропивницькому бібліотекарі провели годину пам’яті

Жовтень 27, 2016 | Новини | Переглядів: 1076 | Коментарі: 0

Напередодні Дня визволення України від фашистських загарбників, який відзначається 28-го жовтня, бібліотекарі філії №18 провели годину пам’яті, з метою розкрити зміст подій, пов'язаний з початком визвольної операції у Великій Вітчизняній війні.

Читачі бібліотеки уважно прослухали коментований перегляд літератури «Слава визволителям України!», розповідь бібліотекаря П’янусової Алли про визвольну операцію 1944 року в Україні та дізнались, що задля увіковічнення історичної пам’яті написано багато документальної та художньої літератури. Лише дуже мало залишилось справжніх свідків тих подій, які назавжди змінили світ. Ми не будемо забувати їх свідоцтва!

Кожне наше місто має пам’ять про цю страшну війну: це був кульмінаційний результат ряду наступальних операцій, найбільш значимі з яких: Донбаська - з 13-го серпня по 22-е вересня 1943-го року, Корсунь-Шевченківська операція - з 24-го грудня 1943-го по 17-е лютого 1944 - го року, Львівсько-Сандомирська - з 13-го липня по 29-е серпня 1944-го року і заключна Східно-Карпатська операція, яка була розпочата військами і з’єднаннями радянської армії з 8-го вересня 1944-го року і призвела до остаточного звільнення та вигнання останніх гітлерівських загарбників з території України 28-го жовтня 1944-го року. До кінця війни залишалося ще пів року…

Завершився захід хвилиною мовчання – будемо пам’ятати і не забувати!

Завідуюча бібліотекою №18 Віра Резніченко
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool