У Кропивницькому бібліотекарі досліджували, які цікаві прізвища користувачів

Серпень 10, 2018 | Новини | Переглядів: 1138 | Коментарі: 0

Чи знаєте ви, що слово «прізвище» походить від давньоримського позначення великої родини, на чолі якої обов’язково стояв чоловік, в сім’ю також входили й раби.

Потім прізвища стали поширеним явищем в різних країнах, а в наші дні без прізвища взагалі нікуди. Деякі з них заслуговують особливої уваги, про них і розповідали бібліотекарі філії №9 на годині цікавих фактів.

Прізвище відомого американського актора Арнольда Шварценеггера, що означає в перекладі з німецької мови – «чорний хлібороб», здалася режисерові фільму, в якому дебютував актор, занадто складною. Тому в титрах виконавця головної ролі позначили як Арнольд Сильний.

Згідно американської телефонної книзги, до Другої Світової Війни в місті Нью-Йорк жило 22 людини з прізвищем Гітлер, а після війни не залишилося жодного з однаковим прізвищем диктатора.
Найпопулярнішим прізвищем в Україні вважається Шевченко. В Англії та США перше місце займає Сміт. У Швеції проживають понад 300 000 Карлсонів. Вони не мають ніякого стосунку до кумедного чоловічка з пропелером і не вважають своїм будинком дах.

Більше третини населення В’єтнама, записані як Нгуен. Ну а найбільше китайців – майже 100 мільйонів – носять прізвище Лі. Причому у багатьох воно збігається з ім’ям.

Бібліотекарі вирішили дослідити, які цікаві прізвища користувачів є в нашій книгозбірні №9.
Надзвичайно різними та цікавими є козацькі - Затуливітер, Жупаненко,Голомозий, Гетьман, Красноштан, прізвища, що походять від професій – Мельник, Гончар, Бондаренко, Кухар, Лимар. Дуже цікаві, антикризові прізвища – Без'язична, Брехунець, Гармідер, Кучерявий, Музика, Неня. Цікаво, що чимало користувачів мають однакові прізвища з відомими українськими політиками – Тимошенко, Кучма, Гриценко, Кличко, Луценко. Є і не дуже милозвучні прізвища .

До речі, в Україні з’явився незвичайний сайт під назвою «Рідні», на якому кожен може перевірити, скільки має однофамільців, і дізнатися місця їх проживання.
Хтось стверджує, що оригінальне прізвище допомагає у житті, а хтось настільки його ненавидить, що вирішує змінити. Тож замість якогось образливого ймення ви можете офіційно стати Квіточкою чи Сонечком.
  


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool