У Кропивницькому аналізували громадську думку щодо реформи децентралізації.

Жовтень 02, 2018 | Новини | Переглядів: 559 | Коментарі: 0

Сьогодні на базі Державного навчального закладу "Центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій облдержадміністрації відбулося засідання круглого столу на тему: Актуальні проблеми об’єднання територіальних громад у Кіровоградській області.

У засіданні взяли участь керівники органів державної влади та органів місцевого самоврядування, науковці, тренери-експерти, лідери громадських організацій, які проаналізували результати опитування населення на предмет ставлення до реформи децентралізації та створення об'єднаних територіальних громад.

Про особливості опитування та його результати розповіла завідувач лабораторії менеджменту і моніторингу Центру Наталія Резніченко. За її словами було опитано 516 осіб – жителів ОТГ та територій, які ще не об'єдналися. При цьому більшість опитаних (64,3%) – мешканці необ'єднаних територій.

Детально про результати дослідження розповів директор Центру Сергій Зелінський.

Учасники дискусії обговорили як результати опитування так і методику їх проведення, зокрема, питання викликав той факт, що більшість опитуваних не є жителями ОТГ. Начальник управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури облдержадміністрації Вікторія Кулікова звернула увагу й на вікові особливості респондентів – відсоток молоді (віком до 34 років) склав менше 20%, натомість майже 50 % - особи віком від 55 років.

Загалом, учасники дискусії відмітили недостатню поінформованість населення у питанні створення та діяльності об'єднаних територіальних громад, пасивність, а подекуди й байдужість жителів області, нестачу кваліфікованих кадрів та недостатній рівень комунікації місцевих органів влади із громадою.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool