У Кропивницький прибула делегація з університету цивільного захисту (ФОТО)

Травень 24, 2023 | Новини | Переглядів: 1289 | Коментарі: 0

Сьогодні, 24 травня, до Головного управління ДСНС у Кіровоградській області прибула делегація з Національного університету цивільного захисту України. 

Сьогодні, 24 травня, до Головного управління ДСНС у Кіровоградській області прибула делегація з Національного університету цивільного захисту України.

Сьогодні, 24 травня, до Головного управління ДСНС у Кіровоградській області прибула делегація з Національного університету цивільного захисту України.

Сьогодні, 24 травня, до Головного управління ДСНС у Кіровоградській області прибула делегація з Національного університету цивільного захисту України.


Мета візиту – презентувати один з найбільших навчальних закладів системи ДСНС України, де готують рятувальників та фахівців у сфері цивільного захисту.

Програма одноденного візиту була досить насиченою. Зранку в актовому залі Аварійно-рятувального загону спеціального призначення представники вишу зустрілися із заступниками директорів загальноосвітніх закладів обласного центру. Під час зустрічі освітяни дізналися про вищий навчальний заклад з 95-річним досвідом підготовки фахівців європейського рівня, особливості організації роботи університету в умовах воєнного стану, головні освітні напрямки та ще чимало новин про роботу закладу за останній рік.

Особиста зустріч представників загальної середньої та вищої освіти - це не лише важлива частина профорієнтаційної роботи, а реальна допомога випускникам шкіл, які наразі знаходяться перед найважливішим вибором у житті. Завдяки консолідації сил харківських та кропивницьких освітян школярі зможуть легше визначитися з подальшою професійною самореалізацією та підійти до прийняття такого рішення виважено та усвідомлено.

Також цього дня у Центрі управління надзвичайними ситуаціями ГУ ДСНС в області влаштували онлайн для випускників шкіл та їх батьків з представниками вишу, під час якого вони розповіли про університет, його історію та сучасність, досягнення та науково-інформаційну базу. А ще охоче відповіли на усі запитання учасників відеоконференції, довели умови вступу, деталізували алгоритм дій вступників при подачі документів. І найголовніше, проінформували зацікавлених про напрямки, за якими проводиться навчання в університеті, та офіційні інтернет-ресурси освітнього закладу для подальшої комунікації з абітурієнтами. Для учасників онлайну влаштували вікторину, яка засвідчила високий рівень знань випускників з питань радіаційного та хімічного захисту.

Діалог з аудиторією виявився конструктивним. Питання мали здебільшого практичний характер, а з’ясування обставин вступу та вимог до майбутніх рятувальників допомогло багатьом зважити свої сили та остаточно визначитися з професійним вибором.

Встигли харківські гості завітати до Ліцею Новгородківської селищної ради у Кропивницькому районі, де відбулася ще одна зустріч зі старшокласниками та педагогічним колективом закладу. Там харків’яни організували для школярів інтелектуальну розвагу з елементами спортивного змагання. Кращих серед юнаків та дівчат обирали в інтерактивній грі-змаганні «Хто сильніший: рятувальник чи рятувальниця?» Тут поряд із завданнями на кмітливість ліцеїстам довелося проявити фізичну витривалість та спритність у віджиманні від полу та одяганні на швидкість костюму біологічного захисту. Заслужену перемогу у змаганнях виборов учень 11 класу, якого нагородили цінним подарунком – годинником з емблемою ДСНС. Найактивніших учасників заходу відзначили сувенірами на згадку. А Клас безпеки навчального закладу отримав від організаторів костюм біологічного захисту.

Результат сьогоднішнього дня перевершив сподівання, адже проведені зустрічі профорієнтаційного спрямування показали, що значний відсоток випускників на Кіровоградщині готові присвятити своє життя рятувальній справі, яка є затребуваною та шанованою не лише в умовах сьогодення. Адже без перебільшення можна стверджувати, що рятувальники - це герої на усі часи!

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool