У Кіровограді зареєстровано 1776 випадків захворювання на грип та ГРВІ

Січень 19, 2016 | Новини | Переглядів: 1369 | Коментарі: 0

Грип, як інфекційне захворювання, є дуже небезпечною хворобою, особливо грип типу А (Н1N1) і небезпека цієї хвороби полягає в різних ускладненнях. Тому кіровоградцям необхідно звернути на це особливу увагу і при появі перших ознак застуди ні в якому разі не займатись самолікуванням, а звертатись за медичною допомогою. На цьому наголосила начальник управління охорони здоров’я міської ради Оксана Макарук під час прес – конференції сьогодні, 19 січня.

За інформацією Оксани Макарук, у госпітальній базі, стаціонарі № 1 КЗ «Центральна міська лікарня” для лікування хворих на грип та ГРВІ в передепідемічний період є необхідний мінімальний перелік медичних препаратів, виробів медичного призначення.

Стаціонар готовий до прийняття хворих на грип та ГРВІ, у тому числі вагітних. Заклад забезпечений деззасобами, тут створений необхідний запас медикаментів для співробітників, які будуть працювати в період підвищення захворюваності на грип та ГРВІ: противірусні препарати арбідол, амізон, ремантадин. Є в наявності засоби індивідуального захисту, захисні марлеві одноразові та багаторазові маски, захисні екрани, окуляри.

Як повідомив під час прес – конференції головний державний санітарний лікар Кіровограда Сергій Сидоренко, за 3 тиждень 2016 року зареєстровано 1776 випадків захворювання на грип та ГРВІ серед мешканців обласного центру, інтенсивний показник на 10 тис. населення по захворюваності склав 77,4. Епідемічний поріг (77,83%) за звітний тиждень не перевищений, але в порівнянні з минулим тижнем 2016 року захворюваність на гострі респіраторно-вірусні інфекції серед мешканців Кіровограда збільшилась в 1,7 раз.
Серед дітей до 18 років за 3 тиждень зареєстровано 908 випадків гострих респіраторно-вірусних захворювань, що складає 51,1% від загальної кількості зареєстрованих випадків ГРВІ.

Госпіталізовано за 3 тиждень 2016 року до лікувально-профілактичних закладів міста 111 осіб, що склало 6,2% від всього зареєстрованих випадків ГРВІ, із них дітей до 18 років - 42 особи, що становить – 37,8%, дорослих – 69 осіб – 62,2%.

Серед хворих, які звернулися за медичною допомогою, виялено 6 випадків штаму грипу H1N1. Оксана Макарук звернула увагу, що всі вони ефективно проліковані завдяки тому, що вчасно були доставлені до медичного закладу.
Медики переконують, що найефективнішою профілактикою грипу та ГРВІ є вакцинація до настання епідемічного періоду. Тільки так можна запобігти масовому захворюванню на грип та ГРВІ.

джерело


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool