У Кіровограді виріс рівень середньої заробітної плати

Травень 30, 2016 | Новини | Переглядів: 1140 | Коментарі: 0

Рівень середньомісячної зарплати штатних працівників по місту Кіровограду за результатами І кварталу 2016 року склав 3565 грн, про це повідомляє сайт міської ради

Як повідомила начальник управління економіки Олена Осауленко під час апаратної наради сьогодні, 30 травня, у поточному році зафіксовано зростання заробітних плат на 25,6 %, або 727 грн. по відношенню до аналогічного періоду попереднього року.

Даний факт свідчить про соціальну відповідальність роботодавців міста і активну громадянську позицію та є наслідком впровадженої податкової реформи в частині зниження розміру ставки ЄСВ до 22%.

Зарплата кіровоградця, відзначила Олена Осауленко, вища за показник по Кіровоградській області на 144 грн., що складає 4,2 %, але менша за показник по Україні на 1053 грн., або на 22,8 %.

Станом на початок травня, заборгованість із заробітної плати по підприємствах міста Кіровограда зросла у порівнянні з початком 2016 року майже на 2,8 млн. грн, і складає 7211,0 тис грн.
Із загальної суми боргу в місті 6229,2 тис. грн, або 86,4 %, заборгували своїм працівникам 7 економічно активних підприємств, а це на 2,9 млн грн більше ніж на початок 2016 року.

При цьому в списку підприємств-боржників із виплати заробітної плати відсутні бюджетні установи і організації міста та підприємства міської комунальної власності.
Натомість, 941,0 тис грн або 15,1% від боргу економічно активних підприємств складають підприємства-боржники державного сектору економіки, що на 2,4 млн грн більше ніж на початок поточного року. Серед них: ДП „Кіровоградський ремонтний завод” (сума боргу – 0,8 млн грн), Кіровоградська регіональна філія ДП "Центр державного земельного кадастру" (сума боргу – 110,1 тис грн) та Головне управління агропромислового розвитку ОДА (сума боргу – 2,7 тис грн).

Крім того, 1171,5 тис грн заборгувало своїм працівникам комунальне підприємство обласного підпорядкування ОКВП „Дніпро-Кіровоград”.
Економічно активні підприємства інших форм власності також наростили заборгованість із зарплати працівникам у порівнянні з 01 січня 2016 на 2,3 млн. грн. За січень-квітень 2016 року їх борг складає 4116,7 тис грн. Серед тих, що допустили критичний ріст заборгованості в першу чергу слід відмітити ДП „Кіровоградтепло” ТОВ "ЦНТІ УНГА” (борг зріс на 2,1 млн грн).


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool