У Кіровограді відкрито фотовиставку «Жінки і конфлікт в Україні»

Квітень 08, 2016 | Новини | Переглядів: 1162 | Коментарі: 0

Першою урочистою подією у відділі Кіровоградського обласного художнього музею – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» за тривалий час ремонтно-реставраційних робіт стало відкриття фотовиставки "Жінки і конфлікт в Україні", презентація якої відбулась у п’ятницю, 8 квітня.

Фотовиставка створена Фондом Народонаселення ООН в Україні та Українським Жіночим Фондом у співпраці із Міністерством соціальної політики і вперше була презентована у Києві у грудні 2014 року.

Відтоді виставка мандрує Україною: демонстрації відбулася в Харкові, Вінниці, Сєвєродонецьку, Житомирі, Маріуполі, Білій Церкві. Автори світлин – українські фотомитці, які закарбували особливі моменти з життя різних жінок. Є серед них жінки-солдатки, жінки-лікарки, жінки-добровольці, жінки-волонтерки. Різного віку, з різних куточків нашої країни. Але у життя кожної з них тепер вписані сторінки, пов’язані з війною.

Активістка НРГО “Турбота” Ольга Гріднєва під час відкриття наголосила, що демонстровані світлини ще раз підкреслюють, наскільки важливе жіноцтво у сучасному суспільстві. Проте, традиційно панує думка, що війна – це чоловіча справа. Натомість, такі проекти покликані спростувати подібні стереотипи, адже жінки не виконують другорядних ролей у боротьбі за свободу свого народу.

Директор Кіровоградського обласного художнього музею Тетяна Ткаченко зазначила, що даний виставковий проект є не першим у співпраці музею та НРГО “Турбота”.

Тема жінки та її ролі під час військових подій в країні, що відображена у представлених світлинах, презентується в стінах музею вперше. Адже поєднання війни і жінки перевертає всі сенси, змушує змінити звичне сприйняття реальності. Сподіваємось, що фотороботи залишать слід в серці кожного, хто завітає на виставку.

У відкритті виставки взяли участь активістка НРГО “Турбота” Ольга Гріднєва, директор Кіровоградського обласного художнього музею Тетяна Ткаченко та голова Асоціації громадських ініціатив Тетяна Дмитренко.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool