У Кіровограді відбувся підсумковий етап обласного огляду-конкурсу на краще знання Конституції України

Квітень 23, 2016 | Новини | Переглядів: 1685 | Коментарі: 0

З метою виявлення, підтримки обдарованих дітей та учнівської молоді, сприяння розвитку творчого потенціалу 22 квітня 2016 року в актовій залі Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області було проведено підсумковий етап обласного огляду-конкурсу на краще знання положень Конституції України серед учнів 11 класів загальноосвітніх шкіл області.

Учасників конкурсу привітав голова організаційного комітету обласного огляду-конкурсу на краще знання положень Конституції України, перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області Артем Марченко.

Для всіх громадян Конституція – це Основний закон, які вони повинні знати в першу чергу, адже знання і грамотне застосування закону свідчить про рівень правової освіти громадян, допомагає зорієнтуватися у різних практичних ситуаціях, захистити свої права.

Обласний огляд-конкурс на краще знання положень Конституції серед учнів 11 класів загальноосвітніх шкіл Кіровоградської області є одним з правоосвітніх заходів по реалізації Національної програми правової освіти населення, направлений на виявлення і підвищення загальної правової обізнаності учнів, формування у них основ правової культури та правосвідомості, неухильного дотримання вимог законодавства України.
Заключний етап огляду-конкурсу проводився письмово.
При підведенні підсумків враховується:
• результати вивчення учнями 11 класів курсу «Правознавство»;
• вільне володіння змістом Конституції України;
• уміння застосувати норми Конституції в практичних ситуаціях.

В Конкурсі прийняли участь переможці I (відбіркового) етапу конкурсу, які отримали найбільшу кількість балів та були рекомендовані регіональними організаційними комітетами до участі в заключному етапі на обласному рівні.

Головне територіальне управління юстиції у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool