У Кіровограді відбувся майстер-клас з акварелі по мокрому

Серпень 14, 2015 | Новини | Переглядів: 1048 | Коментарі: 0

13 серпня 2015 року у відділі Кіровоградського обласного художнього музею - картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна», у рамках «Творчої майстерні» був проведений майстер-клас з акварелі по мокрому.

Майстер клас із захоплюючої техніки акварелі по мокрому викликав неабиякий інтерес серед відвідувачів галереї. Особливо цікаво було споглядати за навчанням цілої родини, в тому числі і наймолодшого її члена – дошкільнятка.

Незвична, більш сучасна техніка створює відчуття ескізності, легкості та текучості. Для техніки акварелі, коли фарбу наносять на добре змочену водою поверхню аркуша паперу, характерна непередбачуваність та неповторність, м’якість мазка та неповторна фактура кольорового слою. Техніка акварелі мокрим-по-мокрому може іноді розчарувати, але вона завжди захоплює та дає змогу досягнути безлічі нових можливостей передачі настрою та ідеї твору. Чудово підходить для створення пейзажів та атмосферних ефектів. Такий спосіб роботи дозволяє отримувати легкі, прозорі кольори з м’якими переходами, такі важко уловимі погодні ефекти як дощ, сніг, туман, відображення у воді, ну і звичайно, небо з його ніжними відтінками та легкими кольорами. Також цей метод дає змогу з легкістю прибирати фарбу при помилках та не затирати папір, чудово підходить як для професійних художників, так і для тих хто, лише починає знайомство з аквареллю.

На майстер-класі була присутня атмосфера творчості та доброзичливості. Дана техніка дуже зацікавила учасників майстер-класу неповторними ефектами та швидкістю виконання. Вже традиційно все, що було створене власними руками на наших заняттях, «художники-аматори» забирають собі на згадку.

Для дітей та дорослих процес малювання аквареллю приносить неоціненну користь, розвиває художньо-естетичний смак та образно-просторове мислення.

Богдан Морозхудожник І категорії відділу музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool