У Кіровограді відбулась вулична рromo-акція

Травень 22, 2016 | Новини | Переглядів: 1268 | Коментарі: 0

Щороку, в третю неділю травня, українці відзначають День Європи. В Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва святкувати європейське свято розпочали 18 травня вуличною рromo-акцією «Бібліоstop Європою».

Акція, що відбулась в рамках бібліопроекту «Креативна середа» та проекту «Читай, слухай, дізнавайся про Європу в пунктах європейської інформації в бібліотеках» вразила відвідувачів своєю цікавістю та позитивом.

Головним партнером акції виступило Управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської ОДА, за що висловлюємо окрему вдячність.

Заходи акції відбувались на тематичних майданчиках – своєрідних зупинках Європою. Тут відвідувачі не лише розважалися але й дізнавалися чому та або інша подія акції відноситься до Європи.

Так, в «Майстерні євротворчості» відвідувачі освоювали європейські види hand-made мистецтва. Майстриня Світлана Хавроненко навчала створювати картини в техніці енкаустика. Ця техніка виникла в стародавній Греції і є надзвичайно популярною в Європі.
Разом з Оленою Гончаренко молодь плела фенечки в кольорах українського прапора, а бібліотекарі навчали виготовляти магніти з євросимволікою.

Вже традиційно улюбленим був майстер-клас з арт-розпису «В європейському стилі». Тут малювали прапори країн Євросоюзу, різноманітну євросимволіку та українські символи.
На літературному майданчику були представлені цікаві книжкові виставки – «Читаємо мовами оригіналу», виставка-презентація пункту євроінтеграції «Читай, слухай, дізнавайся про Європу» та інформаційна дошка «Цікаві факти про Європу».
Вражало «Містечко європейських розваг». Тут можна було побачити та покататися на справжніх європейських велосипедах, погратися в улюблені ігри європейців – твістер та дартс. Найбільше до вподоби відвідувачам прийшлися європазли «Що я знаю про Європу?» та євроквест.

Учасники європазлів відповідаючи на запитання ведучих відкривали карту Євросоюзу.
У «Євроквесті» взяли участь дві комади – «Євроерудити» та «Знавці Європи».Для кожної з них було підготовлено по 5 завдань. Гравцям потрібно було скласти фразу «Європа – це досвід багатьох поколінь». За правильну відповідь у кожному завданні учасники отримували по одному слову із запропонованої фрази.
Запитання квесту стосувалися прапорів країн Європи, кухні, історії походження європейської гри дартс та пісенного конкурсу «Євробачення».

Учасники інтелектуальних розваг отримати гарні призи від Управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської ОДА та магазину «Каncler.com».
Найбільше ж глядачів зібралося біля «Гостьового майданчику». Тут талановита молодь Кіровоградщини вражала своїми талантами. Ліричними піснями порадували Маша Моренко та Валентина Федоришина. Коля Папуша вразив глядачів авторськими піснями під гітару, а гурт-запальничка «Coffee unlimited» додав драйву та енергії виконуючи пісні під дощем!
Найпотужніший євроклуб Кіровоградщини «Астра» в рамках виступу презентував творчі досягнення учнів Кіровоградського облкомплексу (гімназія-інтернат – школа мистецтв на тему Європи. Так лідер євроклубу Юлія Заліська презентувала власну пісню «Україна – це Європа», а Анастасія Кондаурова власний вірш «Я – українець. Я – європеєць».
А скільки позитивних емоцій отримали учасники флешмобу «Танцюємо разом!» від тренера зі степ-аеробіки, стретчінга та зумби Світлани Радзіховської! Хлопці та дівчата під ритми запальних латиноамериканських мелодій танцювали, стрибали, та раділи повторюючи енергійні рухи Світлани.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool