У Кіровограді відбулась історична панорама «Великдень - найбільше свято на землі»

Квітень 29, 2016 | Новини | Переглядів: 994 | Коментарі: 0

Наближається одне з найвеличніших і найрадісніших християнських свят – Воскресіння Христове, яке ще називають Великоднем або Паскою.

Весна – прекрасний період для святкування Паски, бо природа в цей час теж перероджується, як духовно відроджується і очищується людство під час дотримання Великого посту. Світловий день збільшується, настрій поліпшується, з’являється все більше енергії для нових звершень.

Цей світлий і добрий день несе з собою віру, надію і любов.
У бібліотеці-філії №10 під час історичної панорами «Великдень – найбільше свято на землі» всі бажаючі дізналися про історію свята, найважливіший символ його – писанку та звичаї святкування Великодня. Щоб зацікавити та краще ознайомити наших користувачів із світовими звичаями та обрядами Великоднього свята, наша бібліотека підготувала цікаву онлайн-подорож «Паска. Воскресіння Христове». Було надзвичайно цікаво дізнатись про те, як люди в нашому місті та у багатьох країнах світу увіковічнили красу і велич української писанки у вигляді пам'ятників і архітектурних споруд.
Для користувачів експонується тематична поличка - «Велике свято – Воскресіння», чудовим доповненням якої стали дитячі малюнки. Звичаї українців на Великдень та пов’язані з ними символічні дійства, легенди, що сягають у глибину віків і шанобливо передаються українцями із покоління в покоління.
Цей захід, який відбувся у бібліотеці напередодні Великодня, не залишив байдужим нікого і кожен взяв для себе якусь цікаву і корисну інформацію.

Наталія Анісімова
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool