У Кіровограді відбудеться презентація пункту європейської інтеграції

Квітень 12, 2016 | Новини | Переглядів: 733 | Коментарі: 0

14 квітня о 13:30 в Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва відбудеться презентація пункту європейської інтеграції «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся», який створено за підсумками перемоги бібліотеки у конкурсі Української Бібліотечної Асоціації «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках» за підтримки Європейського Союзу (програма Erasmus +(Жан Моне)».

У 2015 році Українська бібліотечна асоціація стала переможцем програми Європейського Союзу «Еразмус+ (Жан Моне)» та з вересня 2015 року розпочала реалізацію проекту «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках».

Проектом передбачено відкриття в містах і районах по всій Україні 100 пунктів європейської інформації та забезпечення їх необхідними інформаційними матеріалами. Для того, щоб визначитися з бібліотеками – місцями розташування пунктів, було проведено конкурс проектів. Бібліотеки Кіровоградщини вибороли право на створення 5 таких пунктів: серед них Долинська районна бібліотека для дорослих, Маловисківська района бібліотека ім. Лесі Українки, Олександрійськаміська центральна бібліотека ім. О. С. Пушкіна, Олександрівська районна бібліотека для дорослих і Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва.

Українська молодь обирає європейський вектор розвитку інтеграції держави, бо наш народ із його культурною спадщиною, гуманістичною ментальністю достойний зайняти в Європі гідне місце. Ми живемо в унісон з Європою, мислимо по-європейськи, у нас спільні ідеали.
Європейський Союз – це 28 держав Європи, які об´єдналися на основі загальнолюдських і демократичних цінностей задля досягнення стабільності, миру та процвітання. ЄС є унікальним утворенням, адже залишаючись незалежними суверенними державами, його члени заснували спільні інституції задля розв´язання питань, що становлять їхній спільний інтерес.

читайте также: Fotoinform.net запустил мобильное приложение для iOS-устройств

Під час заходу відбудеться:
- Презентація пункту європейської інтеграції «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся» в рамках проекту Української Бібліотечної Асоціації «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках» за підтримки Європейського Союзу (програма Erasmus +(Жан Моне)»;
- Представлення досвіду членів Ради Євроклубів Кіровоградської області та євроклубів ЗОШ № 30 («Європейський»), гімназії ім. Т. Шевченка;
- Музичний супровід від учнів Кіровоградської музичної школи №1 ім. Г. Г. Нейгауза

Діяльність пункту європейської інтеграції «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся» обласної бібліотеки для юнацтва буде спрямована на збір та розповсюдження інформації щодо євроінтеграції, на налагодження взаєморозуміння між людьми, активізацію міжкультурного діалогу.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool