У Кіровограді вчилися профілактиці синдрому професійного вигорання

Лютий 10, 2016 | Новини | Переглядів: 1246 | Коментарі: 0

Педагогічний трудовий колектив експерементального і єдиного в Україні комунального закладу «Наш дім» Кіровоградської міської ради мали можливість підвищити рівень своєї кваліфікації під час тренінгу «Профілактика синдрому професійного вигорання».

Такий тренінг став можливим завдяки співпраці дитячого будинку з Кіровоградським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, а провела його головний спеціаліст Центру Оксана Клименченко.

- Робота вихователів «Нашого дому» пов’язана з великим нервово-психічним навантаженням, - відзначила директор комунального закладу Наталя Вінницька. - Ідеться, насамперед, про психологічні й організаційні труднощі: необхідність бути постійно «у формі», спілкуватись з дітьми різного віку, складу характеру і поведінки, різноплановість спілкування, емоційно - психологічне перевантаження. При такій роботі день у день напруженість може накопичуватися. Емоційні особливості педагогічної діяльності сприяють виникненню і розвитку синдрому професійного вигорання. Тому для гармонійного спілкування вихователів з дітьми, підтримання взаєморозуміння між педагогами та вихованцями «Нашого дому» ми запросили висококваліфікованого практикуючого психолога Центру Оксану Клименченко, яка провела нам тренінг «Профілактика синдрому вигорання».

Під час тренінгу педагоги-вихователі «Нашого дому» отримали вичерпні детальні роз’яснення і знайшли відповіді на свої запитання щодо методів гармонійного спілкування з дітьми, особливо з підлітками. Навчання, на думку педагогів, допомогло їм у головному - готувати дітей, позбавлених батьківського піклування до дорослого гармонійного життя у суспільстві.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool