У Кіровограді в загальноосвітніх навчальних закладах проводять уроки безпеки

Квітень 14, 2016 | Новини | Переглядів: 693 | Коментарі: 0

Рятувальники та освітяни напередодні літніх канікул об’єднали свої зусилля, щоб навчити дітей прийомам самопорятунку та допомоги постраждалим внаслідок різних екстремальних подій, розповісти, якими тяжкими можуть бути наслідки пожеж, та головне, навчити, як уникнути прикрих ситуацій, щоб не завдати шкоди власному життю і здоров’ю.

Щоб запобігти надзвичайним подіям з вини дітей, дитячому травматизму та їх загибелі, у навчальних закладах проводяться уроки, позакласні години з основ безпеки життєдіяльності, години спілкування зі співробітниками Служби порятунку. Також рятувальники організовують для дітей екскурсії до пожежно-рятувальних підрозділів, розказують дітям та підліткам з яких причин найчастіше доводиться виїжджати на ліквідацію надзвичайних подій, наголошуючи при цьому, що однією з причин виникнення пожеж є саме дитячі пустощі.

13 квітня працівники Управління ДСНС в області провели навчальний семінар стосовно безпеки у побуті для учнів загальноосвітньої школи №29 м.Кіровоград. Школярі дізналися, яких правил безпеки необхідно дотримуватись, щоб не спричинити своїми діями пожежу, а також як поводитись, якщо сталося займання у квартирі, будинку чи підїзді. Також школярам навели алгоритм дій при пожежі у лісі, при виявленні вибухівки, як сучасної, так і часів війни, розповіли про засоби індивідуального захисту органів дихання та правила користування ними, про прийоми надання долікарської допомоги. Під час семінару учні закріпили знання, набуті під час шкільних уроків.

Відзначають важливість проведення таких заходів і педагоги, адже безпека дітей – справа дуже важлива, тож радо запрошують рятувальників до навчальних закладів.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool