У Кіровограді провели майстер-клас із петриківського розпису

Вересень 22, 2015 | Новини | Переглядів: 966 | Коментарі: 0

У відділі Кіровоградського обласного художнього музею - картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна», у рамках «Творчої майстерні» був проведений майстер-клас із петриківського розпису.

Майстер-клас відвідали слухачі Кіровоградського інституту розвитку людини «Україна» з Вищої народної школи та відвідувачі галереї, які завітали з до нашого музею метою пізнання тонкощів петриківського розпису. Вони по новому відкрили для себе декоративно-орнаментальне народне малярство, познайомилися з петриківським розписом, дізналися про його історію, ознайомилися з способами виконання, створенням орнаментального візерунку та орнаментальної композиції в цілому.

Учасники майстер-класу спочатку виконували вправи із «петриківки» а після, створили власну картину у цій самобутній техніці.
Відкривши по новому петриківський розпис у слухачів Вищої народної школи сформувалася думка про цей вид мистецтва не лише, як про народне мистецтво, що зберігає традиції оздоблення українського житла, але й сучасний живопис, який розвивається та набуває нових рис.

На сьогоднішній день мистецтво «петриківки» є визнаним у всьому світі. Нещодавно Петриківський розпис було включено до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО. Це поки що єдина форма культурної спадщини України, що потрапила до цього списку.

Богдан Мороз – художник І категорії відділу музею - картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool