У Кіровограді проведено відкритий урок з правил пожежної безпеки

Листопад 25, 2014 | Новини | Переглядів: 1239 | Коментарі: 0

24 листопада на навчальному пункті навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області проведено відкритий урок з правил пожежної безпеки для учнів 5 класу Навчально-виховного об’єднання №18 м. Кіровограда на тему: «Подорож у світ пожежної безпеки. Обираємо професію пожежного-рятувальника».

Аби зацікавити малечу, викликати у них живий інтерес до питань безпеки життєдіяльності, працівниками навчального пункту було підібрано спеціальний матеріал, що у пізнавальній, легкій для сприйняття формі доніс до маленьких слухачів правила пожежної безпеки. Дуже сподобався школярам навчальний фільм про правила поведінки з вогнем. А тематична вікторина, у якій взяли участь гості навчального закладу, довела, що малеча дуже добре засвоїла найголовніші правила безпечної поведінки з вогнем та порядок дій у випадку пожежі.
Із захопленням слухали школярі розповідь про професію пожежного-рятувальника. А ті, хто хотів уже сьогодні відчути себе справжнім рятувальником, мали змогу взяти участь у конкурсі «Бойовка», під час якого треба було проявити спритність та вправність в одяганні бойового одягу справжніх пожежних-рятувальників. Першими ж, звісно, спробували свої сили хлопці, але не відставали й дівчата, неодноразово виборюючи першість у змаганнях. А найбільш активним учасникам заходу було вручено дипломи та заохочувальні призи.
Втім, на цьому знайомство з професією пожежного-рятувальника не закінчилося, адже на подвір’ї навчального пункту бійці 3-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Кіровограда 1-го державного пожежно-рятувального загону Управління ДСНС в області продемонстрували п’ятикласникам справжню пожежно-рятувальну техніку, розповіли про те, чим оснащений сучасний пожежно-рятувальний автомобіль та про призначення його спорядження. Бійці загону відповіли на безліч запитань, поділилися історіями з власного досвіду, наголосивши, що пожежний-рятувальник - професія дуже відповідальна, адже це покликання мужніх та відважних.
Усе почуте та побачене викликало у малечі непідробний інтерес, адже цей урок відкрив їм вікно у світ пожежної безпеки на варті якого стоїть мужній пожежний-рятувальник.

НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool